Δικηγόρος οδηγού του τροχαίου στη Μεταμόρφωση: "Τον χτύπησε άλλο αυτοκίνητο" (βίντεο)

Ότι το μοιραίο όχημα που έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείο στη Μεταμόρφωση χθες το πρωί, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας συνολικά τρεις, χτυπήθηκε από τρίτο αυτοκίνητο υποστηρίζει ο δικηγόρος του οδηγού.

Όπως είπε ο Μανώλης Ανασταστάκης μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, «αυτό που έχει συμβεί είναι ότι άλλο αυτοκίνητο τον είχε χτυπήσει», με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στη στάση.

Ο ίδιος ωστόσο, εμφανίστηκε φειδωλός στις δηλώσεις του, αφού όπως είπε, περιμένει τα στοιχεία της Τροχαίας.

Αναφορικά με τον ίδιο τον οδηγό, είπε πως «βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, νοσηλεύεται χωρίς να έχει χτυπήσει σοβαρά, έχει κάταγμα στην κλείδα και χαμηλό αιματοκρίτη».

Μάλιστα, για να δώσει έμφαση στο πόσο σοκαρισμένος είναι ο εντολέας του, είπε πως δεν ήταν ο ίδιος που πληροφόρησε τη σύζυγό του, αλλά η 9χρονη κόρη του μέσω τρίτου ατόμου.

Ο οδηγός, ομογενής από την Αλβανία, που βρίσκεται 15 χρόνια στην Ελλάδα, κάνει καθημερινά το δρομολόγιο αυτό τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς πηγαίνει το παιδί του στο σχολείο.

δυστύχημα - Μεταμόρφωση - στάση

Κληθείς να σχολιάσει το αν έτρεχε ή όχι ο πελάτης του, ο Μ.Αναστασάκης, διέψευσε ότι η κόρη του οδηγού είπε ότι ο πατέρας της έτρεχε και ζήτησε να μη βγουν γρήγορα συμπεράσματα, αλλά «να μας δείξει πρώτα η Τροχαία με πόσο έτρεχε το αυτοκίνητο».

Ο πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, Παναγιώτης Μαδιάς, μιλώντας προηγουμένως στο Καλημέρα Ελλάδα, από το σημείο της τραγωδίας, υποστήριξε ότι σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, το αυτοκίνητο πήγαινε με περίπου 60χλμ, σε μια περιοχή όπου το όριο είναι 50χλμ, ενώ τόνισε ότι στο σημείο δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος.

Και ο Π.Μαδιάς παρατήρησε ίχνη χτυπήματος στην αριστερή πλευρά του οχήματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κακή κατάσταση του δρόμου, τονίζοντας τρία σημεία:

δυστύχημα - Μεταμόρφωση - στάση

Α. Δεν υπάρχει οριοθέτηση μεταξύ δρόμου και πεζοδρομίου

Β.Το οδόστρωμα είναι ιδιαιτέρως ολισθηρό

Και

Γ. Δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο λωρίδων κυκλοφορίας.

Μάλιστα, κατήγγειλε ότι όταν λίγο πριν βγει στον αέρα του Καλημέρα Ελλάδα ανέφερε τα παραπάνω και προπηλακίστηκε από έναν άνδρα ο οποίος δήλωσε αντιδήμαρχος Μεταμόρφωσης, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

ΠΗΓΗ ΑΝΤ1

Προτεινόμενα για εσάς