Άντρας στο Αγρίνιο έσωσε στο «τσακ» αγοράκι που πήγε να φάει φόλα για αδέσποτα (φώτο)

Ένα 3χρονο αγοράκι κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του από φόλα στο Αγρίνιο.

Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Συνείδηση» που φιλοξενεί τις δηλώσεις του άντρα που έσωσε το αγοράκι.

Ο κύριος Τάσος Χασαπάκης, ήταν εκείνος που κατάλαβε έγκαιρα τι ήταν αυτό που πήγαινε να φάει το παιδί. Δηλητηριασμένα λουκάνικα που κάποιος είχε σκορπίσει στην πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι) για να σκοτώσει αδέσποτα ζώα.

Όπως κατήγγειλε, προ ημερών είχε ξεκινήσει για την καθιερωμένη του βόλτα με το σκυλί του στην πόλη. Φτάνει λοιπόν στην πλατεία Παναγοπούλου και αντιλαμβάνεται ότι ένα αγοράκι, περίπου τριών ετών, που είχε διαφύγει της προσοχής των γονιών του, έχει βρει κάτι στο γκαζόν (στο σημείο που μας δείχνει στη φωτογραφία) και προσπαθεί να το φάει. Σπεύδει άμεσα στο σημείο και βλέπει μικρά λουκάνικα με δηλητήριο, που προφανώς προορίζονταν από ανεγκέφαλο που τα είχε αφήσει εκεί, για κάποιο τετράποδο.

Ευτυχώς η παρέμβαση του κ. Χασαπάκη ήταν άμεση και γλίτωσε το αγοράκι από τα χειρότερα! Μάλιστα ενημέρωσε σχετικά για το συμβάν και την τοπική αστυνομία, η οποία κατέγραψε το περιστατικό. Η κατάσταση λοιπόν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή έχει γίνει ανεξέλεγκτη αφού πλέον κινδυνεύουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές από τις φόλες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κακοποίηση και την θανάτωση ζώων

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, προγραμματίστηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με επίκεντρο τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, την Κυριακή 27 Μαΐου στις 10 το πρωί, στην οποία θα λάβουν μέρος, μέλη των Φιλοζωικών Οργανώσεων Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πάτρας και Ερατεινής Φωκίδας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί δράση στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη.

Αντιδράσεις αναγκαίες που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την εξάλειψη των φαινομένων κακοποίησης και θανάτωσης ζώων.

Πηγή: sinidisi.gr