Μητέρα 22χρονης: Η πράξη της είναι αδιανόητη, αλλά καταλαβαίνω τον τρόμο της

«Δεν θα την αφήσω να περάσει μόνη της αυτόν τον Γολγοθά. Η πράξη της είναι αδιανόητη αλλά καταλαβαίνω τον τρόμο της» λέει η μητέρα της 22χρονης φοιτήτριας που πέταξε το μωρό που μόλις είχε γεννήσει, από το μπαλκόνι του σπιτιού τους στη Νέα Σμύρνη.

Η μητέρα της 22χρονης, μιλώντας στη Real News μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερη η κόρη της με περιοριστικούς όρους, είναι σοκαρισμένη από όσα συνέβησαν.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο συνέβη στο παιδί μου. Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Να σκεφτείτε ότι και κανένας από την πολυκατοικία που μένουμε δεν είχε καταλάβει κάτι. Δεν ήταν αδύνατη. Τα κάποια κιλά παραπάνω που πήρε τους τελευταίους μήνες δεν με υποψίασαν. Όταν μου είπαν οι αστυνομικοί ότι το βρέφος είναι της κόρης μου, έπεσα από τα σύννεφα. Αν μου το έλεγε θα τη βοηθούσα. Δεν θα την άφηνα να περάσει μόνη της αυτόν τον γολγοθά. Είναι παιδί ακόμα, μόλις 22 χρόνων. Η πράξη είναι αδιανόητη, αλλά καταλαβαίνω τον τρόμο της. Και καταλαβαίνω ότι στο εξής θα χρειαστεί βοήθεια, στήριξη» λέει η μητέρα της 22χρονης.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της

«Η 22χρονη θα χρειαστεί αρκετό χρόνο παρακολούθησης από ειδικούς γιατρούς, ώστε να καταφέρει να ενταχθεί πλήρως ως υγιές κύτταρο στην κοινωνία μας, να μπορέσει να βρει τη δύναμη να επιστρέψει στη σχολή της, να επιστρέψει πάλι στη ζωή. Παρόλα όσα βίωσε τις τελευταίες ημέρες είναι ένα παιδί που κάνει ακόμη όνειρα» δηλώνει στη Real ο συνήγορος της κοπέλας, Αλέξανδρος Αλεξιάδης.

Τι λέει η γειτονιά

Στη γειτονιά της 22χρονης στη Νέα Σμύρνη όλοι είναι «σαστισμένοι», καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν ότι όλα αυτά έγιναν δίπλα στο σπίτι τους.

«Έπινα τον καφέ μου στο μπαλκόνι και για περισσότερες από τρεις ώρες κοίταγα μια σκουρόχρωμη σακούλα που βρισκόταν στον ακάλυπτο χώρο της απέναντι πολυκατοικίας» αναφέρει στη Real News η νεαρή Κατερίνα, γειτόνισσα της 22χρονης κοπέλας.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μέσα στη σακούλα που παρατηρούσα βρισκόταν ένα βρέφος. Τραγική ειρωνεία είναι ότι κάποια στιγμή αναρωτήθηκα πώς βρέθηκε η σακούλα πεταμένη σε αυτό το σημείο και για ποιο λόγο δεν πάει κάποιος να τη μαζέψει» περιγράφει η Κατερίνα με τρεμάμενη φωνή και προσθέτει: «Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη. Βγαίνω ξανά και ξανά στο μπαλκόνι και παρατηρώ το σημείο στον ακάλυπτο που βρισκόταν το άτυχο μωρό. Μέχρι και σήμερα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι αυτό που έβλεπα ήταν ένα παρατημένο νεογέννητο βρέφος. Οι κάτοικοι της οδού Πριγκιποννήσων στη Νέα Σμύρνη περνούν μπροστά από την πολυκατοικία που βρήκε τραγικό τέλος το νεογέννητο βρέφος και με δυσκολία συγκρατούν τα δάκρυα στα μάτια τους».

Προτεινόμενα για εσάς