Ν. Σμύρνη - Σοκάρει η ομολογία της φοιτήτριας: «Έκοψα τον ομφάλιο λώρο και πέταξα το βρέφος»

Με λεπτομέρειες που σοκάρουν η 22χρονη σπουδάστρια ΙΕΚ, περιέγραψε στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών, πώς έφθασε στο σημείο να γεννήσει το παιδί της και να πετάξει ζωντανό το βρέφος, από το μπαλκόνι του διαμερίσματος στη Νέα Σμύρνη στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας.

«(…) Γέννησα στη μπανιέρα του σπιτιού μου, μόνη μου και έκοψα τον ομφάλιο λώρο με ένα ψαλίδι. Το μόνο που με ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή ήταν να μην βρει η μητέρα μου το μωρό στο σπίτι. Έπρεπε να κρύψω ότι γέννησα, όπως της είχα κρύψει και την εγκυμοσύνη, έπρεπε να εξαφανίσω το μωρό. Άνοιξα το παράθυρο και το πέταξα έξω …», είπε.

Η νεαρή, υποστήριξε ότι είχε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη που την κρατούσε κρυφή από όλους και πως το βράδυ της Παρασκευής γέννησε το αγοράκι βάρους περίπου 3,5 κιλών στη μπανιέρα του σπιτιού της μόνη της σε κατάσταση πανικού.

Μάλιστα, είπε πως κανένας δεν κατάλαβε το παραμικρό γιατί έκοψε με ψαλίδι τον ομφάλιο λώρο και στη συνεχεία τύλιξε το βρέφος με ένα σεντόνι, το έβαλε σε μια ροζ σακούλα και το πέταξε στον ακάλυπτο.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη της ψάχνοντας πόρτα- πόρτα όλους τους ενοίκους των πέντε πολυκατοικιών που βλέπουν τον συγκεκριμένο ακάλυπτο και στη συνέχεια ταυτοποίησαν το DNA της φοιτήτριας με αυτό του νεογέννητου μωρού. Πλέον η κοπέλα νοσηλεύεται φρουρούμενη σε γυναικολογική κλινική, σήμερα αναμένεται να εκδοθεί σε βάρος της ένταλμα σύλληψης για παιδοκτονία και στη συνέχεια να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δυο ιατροδικαστές Σουλτανα Μαριανου και Γιωργος Ντιλερνια που διενήργησαν τη νεκροτομή απεφάνθησαν ότι το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και υγιές και απεβίωσε 12-20 ώρες μετά τη γέννηση του από την εγκατάλειψη, την έλλειψη φροντίδας και φαγητού.

«(…) Είχα μείνει έγκυος από έναν συμφοιτητή μου στη Καλαμάτα. Όταν του είπα ότι περίμενα παιδί εκείνος εξαφανίστηκε. Έμεινα μόνη μου. Και έγκυος και μόνη.

Δεν είπα τίποτα σε κανέναν από την οικογένειά μου. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου είχαν χωρίσει και εγώ διέμενα στο ίδιο σπίτι με τη μητέρα μου. Φρόντισα να φοράω μακριές μπλούζες και γενικά φαρδιά ρούχα ώστε να μην καταλάβει κανένας το παραμικρό. Προσπαθούσα να μην αλλάξω τίποτα από τη συμπεριφορά μου για να μην υποπτευθεί κανένας το παραμικρό. Είχα καταφέρει να το κρύψω από όλους. Και φυσικά, προπαντός από τη μητέρα μου. Την ημέρα εκείνη, θυμάμαι ότι με έπιασαν οι πόνοι δυνατά. Μπήκα στο μπάνιο και όταν γέννησα με έπιασε πανικός να εξαφανίσω το μωρό να μην το βρει η μητέρα μου. Και αυτό έκανα. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο.

Όλες αυτές τις ημέρες έβλεπα τι γινόταν αλλά ήλπιζα ότι δεν θα με έβρισκε η αστυνομία, ότι δεν θα έφταναν ποτέ σε μένα», είπε στην Αστυνομία.

Ποινική δίωξη για παιδοκτονία άσκησε ο εισαγγελέας

Ποινική δίωξη για παιδοκτονία άσκησε ο εισαγγελέας στην 22χρονη φοιτήτρια που πέταξε το νεογέννητο μωρό της ζωντανό, από το μπαλκόνι του διαμερίσματος στη Νέα Σμύρνη στον ακάλυπτο πολυκατοικίας.

Σε βάρος της 22χρονης, που νοσηλεύεται σε γυναικολογική κλινική, ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.

ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ