Οδύνη και σπαραγμός στην κηδεία του ήρωα Γιώργου Μπαλταδώρου – Κατέρρευσε η σύζυγος του (βίντεο)

Κηδεύτηκε σήμερα στο χωριό του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ο Γιώργος Μπαλταδώρος, ο ήρωας της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασε τη ζωή του όταν συνετρίβη το Mirage 2000-5 την περασμένη Πέμπτη ανοιχτά της Σκύρου, το οποίου και ήταν χειριστής.

Το φέρετρο του Γιώργου Μπαλταδώρου ήταν σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, εκείνη που υπηρετούσε ως την τελευταία στιγμή. Προηγούνταν το ξίφος και πηλήκιο του. Η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Όταν έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο, η σιωπή «έσπασε» από το θερμό χειροκρότημα όσων ήταν ήδη εκεί για να τον υποδεχτούν.

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα των παιδιών του

Συγκλονιστικό είναι το μήνυμα των δυο παιδιών του στο στεφάνι. «Μπαμπάκα μας, καμάρι μας, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας».

Κατέρρευσε η σύζυγος του

Μετά από την τεράστια φόρτιση η σύζυγος του δεν άντεξε και κατέρρευσε.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η κηδεία δεν άντεξε και λιποθύμησε με αποτέλεσμα να την πάρει φορείο για να τη μεταφέρει στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στην εκκλησία για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο συγκλονιστικός επικήδειος ενός φίλου του

Φίλος του Γιώργου Μπαλταδώρου προσπάθησε να εκφωνήσει επικήδειο και με τρεμάμενη φωνή κατάφερε να πει:  «Η 114 Πτέρυγα Μάχης θα σε έχει πάντα στη μνήμη της. Η πατρίδα σε κατατάσσει για πάντα στους ήρωές της».

Στο πλευρό τους όλοι οι κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο. Εκεί είναι συνάδελφοί του, φίλοι του, άνθρωποι που τον γνώριζαν.

Οι σημαίες στο Μορφοβούνι κυμάτιζαν μεσίστιες. Αγήματα και πλήθος κόσμου ήταν από νωρίς στην εκκλησία περιμένοντας τη σορό του αδικοχαμένου πιλότου.

Η συγκίνηση ήταν τόσο μεγάλη που μέλος του τιμητικού αγήματος που βρίσκεται εκεί για τον άδικο χαμού του 34χρονου έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε.

Μετά από λίγη ώρα, λιποθυμικό επεισόδιο είχε και συγγενικό πρόσωπο του άτυχου σμηναγού. Και αυτό αντιμετωπίστηκε άμεσα απο πλήρωμα ασθενοφόρου που βρίσκονταν εκεί για παν ενδεχόμενο.

Η σορός μεταφέρθηκε με C-130 στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. στη Λάρισα και εν συνεχεία με πομπή στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μορφοβουνίου.

Ποιοι έδωσαν το παρών

Στην κηδεία παρευρίσκονται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και πολλά άλλα στελέχη κομμάτων.

Με πληροφορίες από karditsalive.net