Συνταξιούχοι: Θερμό τρίμηνο πανελλαδικών κινητοποιήσεων

Θερμό τρίμηνο κινητοποιήσεων από τους συνταξιούχους ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων, η οποία «καλεί όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων παντού σε όλη την χώρα».

Η αρχή θα γίνει με κινητοποιήσεις στις 25 Απριλίου και θα επαναλαμβάνονται τακτικά μέχρι τις 19 Ιούνη, ενώ όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων  «τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις θα εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στις αντισυνταξιουχικές – αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που καταστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες και να απαιτήσουμε:
-Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
-Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
-Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
-Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ότι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.
-Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς».
Και συνεχίζει:
«Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε όλη την χώρα να νικήσουν τον φόβο την αδιαφορία την καταστρεπτική αντίληψη του “δεν γίνεται τίποτα” και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα, αύριο θα είναι αργά.

Στην Αττική θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω συγκεντρώσεις:

-Τετάρτη 25 Απρίλη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ώρα 10.πμ.

-Τρίτη 15 Μάη στην ίδια πλατεία ώρα 10πμ.

-Παρασκευή 25 Μάη στην ίδια πλατεία 10 πμ.

-Τρίτη 19 Ιούνη στην ίδια πλατεία.

Θα ακολουθούν πορείες σε διάφορα υπουργεία και στη Βουλή.