Η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο πλευρό των αστέγων

Τρόφιμα στους αστέγους μοίραζε από χθες το βράδυ έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η «Αποστολή», στο κέντρο της Αθήνας.

Κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προσέφερε «δέματα αγάπης» σε τοξικομανείς, αποφυλακισμένους, απόρους που αναζητούν καθημερινά καταφύγιο στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης.

«Είναι οι άνθρωποι που αυτές τις ημέρες έχουν ανάγκη περισσότερο από τον καθένα τη βοήθεια και τη στήριξη της “Aποστολής”», τονίζει ο Ιωάννης Πεταλάς, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού.

Τα δέματα τροφίμων που μοιράστηκαν περιελάμβαναν στερεά τροφή, γλυκίσματα, νερό και χυμούς φρούτων.

Επιπλέον, φέτος η «Αποστολή», ενόψει των ημερών του Πάσχα, διέθεσε τα δέματα αυτά και σε συνταξιούχους, καρκινοπαθείς και οικονομικά αδύναμους που βιώνουν καθημερινά την οικονομική κρίση.

«Είναι ιερό καθήκον της “Αποστολής” να βρίσκεται πλάι σε εκείνους που αυτές τις ημέρες κουβαλούν το δικό τους σταυρό, που στήνονται στις ουρές των νοσοκομείων και των συσσιτίων, στους συνανθρώπους μας που κάθε βράδυ φτιάχνουν το χαρτόκουτο σπίτι τους σε κάποια γωνιά της Αθήνας», υπενθυμίζει ο κ. Πεταλάς.

Η ανθρωπιστική βοήθεια, εκτός από τα δέματα τροφίμων, περιλαμβάνει κλινοσκεπάσματα, ρουχισμό, υποδήματα και είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τις περιστάσεις και τα αιτήματα όσων προσδοκούν τη βοήθεια της Εκκλησίας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ