Ο Ρουβίκωνας κάνει έρανο για πληρωμή... ποινών και "όξυνση του αγώνα"

Κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση απευθύνει με κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα του Ρουβίκωνα, προκειμένου να γίνει η αποπληρωμή των ποινών που θα επιβληθούν σε μέλη της που δικάζονται τις προσεχείς ημέρες, αλλά και “για τη συνέχιση και όξυνση του αγώνα”.

Αναλυτικά το κείμενο:

Ως συλλογικότητα, από το κείμενο της πολιτικής μας ταυτότητας κιόλας, έχουμε δηλώσει ότι παρέχουμε απόλυτη κάλυψη και νομική προστασία σε όλα τα μέλη μας και τούτο θα πράξουμε ξανά. Έως σήμερα οι οικονομικοί πόροι για τις δράσεις της ομάδας και τη πληρωμή των ποινών εξασφαλίζονταν από τη συνεισφορά των μελών μας και από έκτακτες συναυλίες ή άλλες εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Τώρα, με δεδομένη την ανάγκη συγκέντρωσης αρκετά μεγαλύτερου ποσού, τόσο για την αποπληρωμή των ποινών που θα τελεσιδικήσουν όσο και για τη συνέχιση και όξυνση του αγώνα (γιατί αυτό σκοπεύουμε να πράξουμε), απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στη ταξική μας οικογένεια. Στους φτωχούς, όπως έλεγε ο Στάϊνμπεκ, στους καταπιεσμένους, στους ανήκοντες στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, σε όσους/ες βιώνουν τη καταπίεση και την εκμετάλλευση, σε όλους εκείνους/ες που συναντούν στο λόγο και τη δράση μας μέρος από τα δικά τους όνειρα για ένα αλλιώτικο κόσμο, στους συντρόφους/ισσες ανά τον κόσμο που έχουν διαλέξει πλευρά και πολεμούν καθείς με τον τρόπο του το κτήνος της εξουσίας.

Σε όποιες περιπτώσεις τεθήκαμε αντιμέτωποι με την δικαστική εξουσία (…) οι καταδίκες “ξεχείλωσαν” τα διόλου ελαστικά όρια του ποινικού κώδικα. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Μόνο για 4 πρωτόδικες υποθέσεις, 31 μέλη μας καταδικάστηκαν σε 482 μήνες εξαγοράσιμης φυλάκισης, 12 μήνες με αναστολή και 14.400 ευρώ πρόστιμο”.

Η συγκέντρωση χρημάτων δε θα γίνει μέσω κάποιου τραπεζικού λογαριασμού. Ο Ρουβίκωνας παραθέτει όπως λέει “μόνο ένα τηλεφωνικό αριθμό και ένα e-mail, ώστε όποιος/α επιθυμεί να συνδράμει να έρθει πρώτα σε επικοινωνία μαζί μας, εξασφαλίζοντάς του την πλήρη ανωνυμία”.