Κηφισιά: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 52χρονο - Τα στοιχεία που έχει η ΕΛΑΣ

Στη ΜΕΘ του «Γ. Γεννηματάς» νοσηλεύεται μετά το πολύωρο διπλό χειρουργείο ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, δίνοντας μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Το χειρουργείο στο οποίο υπέστη χθες στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα κράτησε πάνω από 7 ώρες και ο 52χρονος επιχειρηματίας βρίσκεται διασωληνωμένος και σε βαθιά καταστολή, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν κρίσιμη την κατάσταση της υγείας του.
Όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, Βασίλης Κέκερης, στην ΕΡΤ: “Ήταν μεγάλο χειρουργείο, μεγάλη η αιμορραγία, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, ωστόσο είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί.” Και πρόσθεσε ότι η κάθε μέρα που περνάει από εδώ και πέρα είναι υπέρ του ασθενούς.
Την ίδια ώρα συγκλονιστική είναι η κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία η σύζυγός του, Χαρά Ξυλά, όπου περιέγραψε την εισβολή των αδίστακτων ληστών στο σπίτι τους στην Κηφισιά.
Όπως κατέθεσε, “Μαζί ξυπνήσαμε, ο Αλέξανδρος είχε ακούσει θορύβους. Ο Αλέξανδρος σηκώθηκε και κινήθηκε προς την πόρτα. Όταν άνοιξε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άγνωστο που φορούσε κουκούλα”. Είπε ακόμη πως οι δράστες μιλούσαν καλά ελληνικά και ήταν μετρίου αναστήματος.
Ο ένας από τους δύο κουκουλοφόρους στράφηκε προς τον επιχειρηματία, τον έβριζε και άρχισε να τον χτυπάει με ένα σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι και τα πόδια.
Ο άντρας της αντιστάθηκε και πάλεψε με τον ληστή. Και τότε αυτός, τον πυροβόλησε δύο με τρεις φορές πισώπλατα.
“Είδα τον Αλέξανδρο να πέφτει αιμόφυρτος στο πάτωμα και τότε οι ληστές άρχισαν να τρέχουν για να φύγουν”, είπε η σύζυγος του επιχειρηματία.
Σύμφωνα με τη σύζυγό του, οι δράστες ενδεχομένως παραβίασαν κάποια από τις πόρτες του ισογείου. Στο σπίτι βρίσκονταν ο επιχειρηματίας, η σύζυγός του, ο 18χρονος γιος τους και η οικιακή βοηθός. Κι ενώ έψαχναν για μετρητά και αντικείμενα αξίας, τους άκουσε ο άτυχος άντρας. Βγήκε από την κρεβατοκάμαρα κι έπεσε πάνω τους.
Ίσως οι ληστές εκείνη την ώρα κινούνταν προς την κρεβατοκάμαρα ώστε να ακινητοποιήσουν το ζευγάρι, να τους κρατήσουν ομήρους, και με απειλές να αποσπάσουν χρήματα.
Το ότι έφεραν μαζί τους όπλο, αποδεικνύει ότι ήταν αποφασισμένοι για όλα. Και το απέδειξαν…
Στην ΕΛΑΣ, αναμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας για τους δύο κάλυκες από το πιστόλι των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο. Κατόπιν θα ξέρουν αν το όπλο είναι καθαρό ή αν είχε χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν σε άλλες ληστείες ή επιθέσεις. Ωστόσο ψάχνουν ήδη σε πρόσφατες αποφυλακίσεις διαρρηκτών που δρούσαν στο παρελθόν στην περιοχή που να ταιριάζουν με το προφίλ του διδύμου.
Παράλληλα “χτενίζουν” βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης σπιτιών της γύρω περιοχής ώστε να μάθουν με τι μέσο διέφυγαν οι δράστες.
Πάντως δε θεωρούν τυχαία την επίθεση στο σπίτι του επιχειρηματία. Πιστεύουν ότι γνώριζαν πως δεν υπήρχε σύστημα συναγερμού κι ενδεχομένως κάποιοι να τους είχαν δώσει πληροφορίες για το σπίτι και την οικογένεια.