Επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν: 47χρονος Ιρανός ο δράστης

Ενας 47χρονος Ιρανός ήταν ο δράστης της επίθεσης εναντίον δύο υπαλλήλων της πρεσβείας του Ιράν, στην Αθήνα.

Την περασμένη Τετάρτη ο 47χρονος πλησίασε την πρεσβεία και επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο υπαλλήλους, τους οποίους τραυμάτισε.

Ο δράστης εντοπίστηκε στο Κερατσίνι και ομολόγησε τόσο αυτή την επίθεση, όσο και δύο περιπτώσεις εμπρησμού, στην είσοδο της πρεσβείας, παλιότερα.

Μάλιστα, όταν τον ρώτησαν γιατί μαχαίρωσε τον υπάλληλο της πρεσβείας της ίδιας του της χώρας, απάντησε στους έκπληκτους Αστυνομικούς: “…άκουγα φωνές που μου λέγανε: να σκοτώσεις όσους περισσότερους μπορείς μέσα στην πρεσβεία στο όνομα του Ισλάμ, αλλιώς θα πεθάνεις εσύ”.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 47χρονος μεσημβρινές ώρες της 28-3-2018 προσέγγισε την Πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση, επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο υπαλλήλους της Πρεσβείας, τραυματίζοντάς τους.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση όλου του προανακριτικού υλικού, κατάφερε να ταυτοποιήσει και να εντοπίσει τον δράστη, την 1-4-2018 στο Κερατσίνι.

Ο 47χρονος εξεταζόμενος ομολόγησε τις πράξεις του, καθώς και δύο περιπτώσεις εμπρησμού στην είσοδο της Πρεσβείας, που είχε διαπράξει σε παρελθόντα χρόνο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη».