Το σπίτι-κολαστήριο του 58χρονου που κρατούσε ομήρους τα δύο ξαδέρφια του - Νέες φωτογραφίες

Ένα μαρτύριο ζούσαν ένας 47χρονος και μια 48χρονη από τις Σέρρες για οκτώ ολόκληρους μήνες, καθώς ήταν υπο καθεστώς ομηρείας από τον 58χρονο ξάδερφό τους στο Ωραιόκαστρο.

Η αστυνομία που εξιχνίασε την υπόθεση αποκάλυψε ότι ο 58χρονος συνεργαζόταν με την 23χρονη κόρη του και μια ακόμη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με το oraiokastro24.gr είναι μια νεαρή Ρωσίδα.

Ο 58χρονος είχε αναγκάσει τον 47χρονο να μεταφέρει χρηματικά ποσό στον λογαριασμό του. Τα ποσά αυτά έως σήμερα είχαν φτάσει τις 81.000 ευρώ.

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος του Ωραιοκάστρου

«Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στην τοπική μας κοινωνία. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δούλευε στο Δήμο μας και ποτέ δεν μας κίνησε την περιέργεια για κάτι ύποπτο. Όλοι είμαστε ενοχλημένοι από αυτά που μάθαμε ότι έκανε, δεν ήταν κακό άτομο και δεν περιμέναμε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια». Οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το σπίτι – κολαστήριο μαρτυρούν εικόνες εγκατάλειψης και χάους.

Η 48χρονη που κρατούνταν μαζί με τον αδερφό της παρά τη θέλησή τους, στο σπίτι του 58χρονου είπε πως είναι καλά στην υγεία της και πως η υπόθεση θα πάρει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης.

«Καλά είμαστε, μαθεύτηκε κιόλας ε; Οχτώ μήνες ήμασταν εκεί. Μας έφεραν οι αστυνομικοί. Είναι όλα καλά θα υπάρξει και συνέχεια», είπε η 48χρονη γυναίκα την ώρα που επέστρεφε και πάλι στο σπίτι της στις Σέρρες.

Πως απελευθερώθηκαν

Την Παρασκευή το βράδυ ο 47χρονος κατάφερε και τηλεφώνησε στην αστυνομία δηλώνοντας ότι κρατείται παρά τη θέλησή του με την αδερφή του στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, όπου εντόπισαν τα δύο αδέρφια. Μετά από έρευνες κατάφεραν να εντοπίσουν και τον 58χρονο δράστη, ο οποίος και συνελήφθη.

Τους έδενε με χειροπέδες και τάιραπ

Ο 58χρονος κάθε πρωί πριν φύγει για τη δουλειά του, προκειμένου να βεβαιωθεί πως δεν θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τη ‘’φυλακή’’ τους, τους κρατούσε δεμένους με χειροπέδες στα χέρια και τάιραπ καλωδίων στα πόδια.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: