Βρέθηκαν οι 2 εξαφανισμένες αδερφές - Γιατί δεν επιστρέφουν σπίτι τους - Το ένα κορίτσι είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια με την εξαφάνιση των 2 ανήλικων αδερφών από το Δήλεσι που είχαν εξαφανιστεί από την περασμένη Δευτέρα.

Όπως ανακοίνωσε το Χαμόγελο του Παιδιού, η Ντανιέλα και η Εμμανουέλα πείστηκαν να έρθουν σε επαφή με την Αστυνομία και αποκάλυψαν ότι βρίσκονταν στο Ναύπλιο όλες αυτές τις μέρες.
Τόσο η 17χρονη Ντενίσα όσο και η 16χρονη Εμμανουέλα είναι καλά στην υγεία τους. Οι δύο αδελφές κατήγγειλαν στις Αρχές ενδοοικογενειακή βία, λεκτική κυρίως αλλά και σωματική βία, και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων. Για την ώρα δεν έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους καθώς δεν το επιθυμούν και θα εξεταστούν από ψυχολόγο του νοσοκομείου Παίδων όπου μεταφέρθηκαν.

Κατόπιν ο Εισαγγελέας ανηλίκων θα κρίνει αν θα φιλοξενηθούν σε ίδρυμα ή αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους.

Σοκάρει πάντως η αποκάλυψη της εκπομπής «Αποκαλυπτικά» στο κανάλι Ε, ότι η μικρότερη από τις αδελφές, πριν ένα χρόνο περίπου είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει μην αντέχοντας την κόλαση που ζούσε

Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρει:

“Η αναζήτηση της Ντενίσα Ντ., 17 ετών και της Εμμανουέλας Ντ., 16 ετών, έληξε σήμερα το πρωί, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών ανθρώπων που τις αναζητούσαν.
Η Ντενίσα Ντ. και η Εμμανουέλα Ντ. βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Κατόπιν επικοινωνίας που είχαν τα δύο κορίτσια μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» του «Χαμόγελου του Παιδιού» και τη στήριξη που λάβανε, δημιουργήθηκε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, το οποίο οδήγησε στη διασύνδεσή τους με τις Αστυνομικές Αρχές και στην εύρεσή τους.
«To Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Ντενίσα Ντ. και στην Εμμανουέλα ΝΤ. και στην οικογένειά τους για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.”

Με τα δύο κορίτσια είχε εξαφανιστεί και ο 19χρονος ανιψιός της ηθοποιού Μαίρης Χαλκιά. Ο νεαρός φαίνεται να είχε ενημερώσει τον πατέρα του, ότι οι δυο φίλες του αντιμετώπιζαν κάποια οικογενειακά προβλήματα και ήταν διατεθειμένος να τις βοηθήσει.