Νέες καταγγελίες για την υπόθεση Λαγούδη-"Παρεμποδίζονται μάρτυρες" λέει ο συνήγορος της οικογένειας

Αναπάντητα συνεχίζουν να μένουν τα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, σχεδόν ένα μήνα μετά.

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του συνηγόρου της οικογένειας ο οποίος κάνει λόγο για παρεμπόδιση μαρτύρων να καταθέσουν επίσημα όσα γνωρίζουν για την 44χρονη, την υπόθεση της εξαφάνισης της και τις συνθήκες του θανάτου της.

Ως μαρτυρίες από την πλευρά των νομικών συμβούλων τις οικογένειας, κρίνονται αρκετά σημαντικές, αν και ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί από ποιους υπάρχει αυτή η “παρεμπόδιση”.

Από την Ασφάλεια Αγρινίου απαντούν στις καταγγελίες ότι “όλες οι μαρτυρίες θα εξεταστούν εξονυχιστικά” και επισημαίνουν ότι ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε κίνηση “αποθάρρυνσης” μαρτύρων να καταθέσουν όσα ξέρουν ή έχουν δει.

Οι τοξικολογικές – ιστολογικές εξετάσεις θα κάνουν ακόμη μερικές εβδομάδες να ολοκληρωθούν, ενώ διάφορα στοιχεία έχουν αποσταλεί για εξέταση στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ στη Αθήνα και ελέγχονται από ειδικούς.

Η «συμπεριφορά» της φωτιάς στο χρυσαφί Ford Ka

Μείζονος σημασίας σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής αλλά και επιστήμονες, είναι το θέμα της “συμπεριφοράς” της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη.

Χαρακτηρίζουν “λάθος» εάν η αυτοψία για τη φωτιά έγινε από αστυνομικό και όχι από ειδικό άνθρωπο της Πυροσβεστικής με εμπειρία.

Επισημαίνουν ότι πρέπει να αναλυθεί με απόλυτο τρόπο από που ξεκίνησε η φωτιά, τι έκαψε, πόση ώρα έκαιγε, πόση ποσότητα καυσίμου χρησιμοποιήθηκε και που έπεσε αυτή, εάν το καύσιμο που βρέθηκε σε καθίσματα κλπ είναι ίδιο με αυτό στο μπιτόνι, που βρέθηκε το πώμα από το μπιτόνι, τι θερμοκρασία αναπτύχθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τη στιγμή που δεν έσπασαν ή ράγισαν τα τζάμια, που βρίσκονταν ο αναπτήρας που χρησιμοποιήθηκε, που οφείλεται η διακοπή στο ρολόι του αυτοκινήτου, που σταμάτησε η φωτιά κλπ.

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα – Το μεγάλο λάθος με το αυτοκίνητο

Με βάση τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, η φωτιά ξεκίνησε από τη δεξιά πλευρά του οδηγού. Θεωρείται ακόμη φυσιολογικό που δεν κάηκαν τα πατάκια μιας και η φωτιά είχε κατεύθυνση προς τα πάνω.

Επίσης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, πως με βάση και την στάση του σώματος της νεκρής γυναίκας, αυτή ήταν εν ζωή όταν προκλήθηκε η φωτιά και με δεδομένο πως στο αυτοκίνητο τα παράθυρα ήταν κλειστά, έχασε σχεδόν αμέσως τις αισθήσεις της από το μονοξείδιο που εισέπνευσε, για να πεθάνει δηλητηριασμένη σε λίγα λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση θα διεξάγονταν πολύ χρήσιμες πληροφορίες, αν γνωρίζαμε πόσος χρόνος πέρασε από την έναρξη της φωτιάς μέχρι το σβήσιμο της. Με σχετικούς υπολογισμούς μπορεί να βρεθεί, λένε ειδικοί, δεδομένου ότι πρόκειται για ατελή καύση του πετρελαίου, σε συνδυασμό με το γεγονός της ώρας που σταμάτησε το ρολόι – αν φυσικά αυτό σταμάτησε γιατί κάηκε από τη φωτιά η καλωδίωση του.

Οι ίδιες πηγές όμως μεταφέρουν την εκτίμηση ότι η έρευνα της Αστυνομίας θα έχει κάποια κενά, ενώ ορισμένες ανακριτικές πράξεις θα παρουσιάζουν πλημμέλειες και κενά, όπως πχ η αυτοψία του χώρου και του αυτοκινήτου και συνεπώς δεν θα δίνονται επιστημονικές απαντήσεις σε πολλά σοβαρά και καίρια ερωτήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκφράζονται απορίες για το γεγονός ότι η Αστυνομία απομάκρυνε γρήγορα το αυτοκινήτου από το σημείο που βρέθηκε. “Ο πρώτος έλεγχος είναι καθοριστικός και έπρεπε να γίνει με το φως της επόμενης μέρας”.

“Να καταθέσουν στην Αστυνομία όσοι είδαν την Ειρήνη Λαγούδη»

Σχετικά με τις μαρτυρίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, εκφράζεται καταρχήν απορία γιατί μετά από 25 περίπου μέρες, κάποιοι αποφασίζουν να μιλήσουν τώρα και μάλιστα σε ΜΜΕ και όχι στην Αστυνομία.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι κυνηγός που από την αρχή της υπόθεσης, είχε υποστηρίξει πως στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου των Φώτων το όχημα της 44χρονης δεν βρίσκονταν στην παραλία Φωτμού. Αν και ο κυνηγός αφήνει να εννοηθεί πως ίσως και να μην είδε καλά, θα κληθεί άμεσα από την Αστυνομία να δώσει κατάθεση, θα οδηγηθεί στο σημείο για να βοηθήσει τους αστυνομικούς και φυσικά θα κληθεί αρκετές φορές στη συνέχεια μιας και η μαρτυρία του είναι κρίσιμη για την όποια εξέλιξη της υπόθεσης, ακόμη και την πιθανή ποινική, αφού καταδεικνύει ένα σοβαρό χρονικό κενό και ενισχύει τις υποψίες ότι κάτι ύποπτο προηγήθηκε του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.

Άλλες περιπτώσεις που θα εξεταστούν είναι αυτές του τρίτου μάρτυρα που υποστηρίζει πως είδε την 44χρονη με δυο άνδρες την ίδια μέρα στον Λούρο και που επιβεβαιώνει τους δυο ψαράδες που είπαν το ίδιο σε δημοσιογράφους, ο πρώην αστυνομικός που υποστηρίζει πως είδε την 44χρονη στη Νέα Μάκρη στις 24 Δεκεμβρίου να διαπληκτίζεται με δυο άτομα, ο άνδρας που λέει πως είδε δυο άτομα να “πετούν κάτι” στην Τριχωνίδα, αλλά και μερικές άλλες περιπτώσεις που θα ελεγχθούν ασφαλώς και για την αξιοπιστία τους.

Έρευνα και για τις οικονομικές δοσοληψίες της Ειρήνης Λαγούδη

Έρευνα γίνεται πάντως και για τις οικονομικές δοσοληψίες της Ειρήνης Λαγούδη για να προκύψει εάν όντως δάνεισε χρήματα σε κοντινό της πρόσωπο ή όχι. Παράλληλα, παραμένει και το ερώτημα του κινητού της τηλεφώνου που δεν έχει βρεθεί και όπως έχει γραφεί εδώ και μέρες από το agriniopress.gr , προκαλεί απορίες το γιατί δεν έχει ζητηθεί από δύτη να κάνει μια έρευνα στον βυθό της Τριχωνίδας, έστω στην περιοχή της παραλίας Φωτμού.

Διαψεύσεις για κατάθεση υπομνήματος

Σε δηλώσεις του στο agriniopress.gr ο συνήγορος της οικογένειας Λαγούδη από το Αγρίνιο κ. Κώστας Ζώης ερωτώμενος σχετικά χθες, απάντησε πως δεν έχει κατατεθεί υπόμνημα στον εισαγγελέα από τους δικηγόρους της οικογένειας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ως σκέψη, καθώς βρίσκονται σε αναμονή της ολοκλήρωσης των μαρτυριών, των πραγματογνωμοσυνών και των τοξικολογικών εξετάσεων. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα μπορούσε να έχει κατατεθεί υπόμνημα, ειδικά από τη στιγμή που οι δικηγόροι της οικογένειας δεν έχουν λάβει τη δικογραφία ακόμα.

Να θυμίσουμε πως έχει διαψευστεί εδώ και μέρες και η πληροφορία για κατεπείγουσα Εισαγγελική παραγγελία ή επιστροφή της δικογραφίας κλπ.

Πηγή: agriniopress

Προτεινόμενα για εσάς