Μπλόκο των αγροτών στα Τρίκαλα - Έστησαν τρακτέρ στον κόμβο του Μεγαλοχωρίου

Οι αγρότες των Τρικάλων έστησαν μπλόκο με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του νέου αυτοκινητόδρομου Ε65 στο Μεγαλοχώρι, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν στο Σάββατο κατά τη συνεδρίαση που διοργάνωσε στο Μεγαλοχώρι η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη». Μάλιστα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το συγκεκριμένο μπλόκο θα ενισχύεται  σε καθημερινή βάση με τρακτέρ, από διάφορα σημεία του νομού Τρικάλων.

«Οι αγρότες αγωνίζονται για κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού». Αλλά και για «μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής», τονίζει η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της.

Εκτός από το συγκεκριμένο, οι αγρότες έστησαν και δεύτερο μπλόκο στην Καρδίτσα.

Οι αποκλεισμοί του οδικού κόμβου του Ε65 αναγκάζει του διερχόμενους οδηγούς, που μετακινούνται από και προς την Αθήνα, να ακολουθήσουν τον παλιό δρόμο. Μάλιστα το trikalavoice.gr αναφέρει:

“Αγνοώντας τις φωνές της τοπικής κοινωνίας η οποία ανέμενε πλέον του μισού αιώνα την παράδοση τον Ε-65, τον έκλεισαν, στέλνοντας τους Τρικαλινούς και Καρδιτσιώτες από τον παλιό και επικίνδυνο δρόμο, όπου έχουμε θρηνήσει εκατοντάδες θύματα. Ο Ε-65 παραδόθηκε στην κυκλοφορία μόλις προ… μηνός και επέτρεπε τις ασφαλείς μετακινήσεις από Τρίκαλα και Καρδίτσα προς Αθήνα και από την πρωτεύουσα προς τη Δυτική Θεσσαλία”.