Βασίλης Στεφανάκος: Το Μεξικάνικο χτύπημα - Σε θήκη κιθάρας κουβάλαγαν το καλάσνικοφ!

Θύμα ενός συμβολαίου θανάτου από αντίπαλό του και ορκισμένο εχθρό του, γνωστό νονό της νύχτας, φαίνεται να έπεσε ο 58χρονος Βασίλης Στεφανάκος.
Το συμβόλαιό του εκτελέστηκε χθες το απόγευμα, στην λεωφόρο Αθηνών 302 στο Χαϊδάρι. Γύρω στις 19:00, την ώρα που ο Στεφανάκος άνοιγε την πόρτα του οδηγού να μπει στο θωρακισμένο μάρκας BMW αμάξι του, τον πλησίασε λευκή μοτοσυκλέτα με 2 άτομα, και ο εκτελεστής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τον γάζωσε με 22 σφαίρες.


Ο εκτελεστής έκρυβε το καλάσνικοφ μέσα σε θήκη κιθάρας. Αστυνομικές πηγές χαρακτηρίζουν την εκτέλεση «μεξικανικού τύπου».
Οι κάμερες έδειξαν ότι οι δράστες απομακρύνθηκαν προς τον Ασπρόπυργο με τη λευκή μοτοσικλέτα, οι πινακίδες της οποίας δείχνουν ότι είχε κλαπεί πριν από ένα μήνα από την Ηλιούπολη.
Οι δράστες του είχαν στήσει ενέδρα, έξω από το κτίριο που παλιότερα χρησιμοποιούσε ως έκθεση αυτοκινήτων, και πλέον διατηρούσε ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο, ενώ στον Α’ όροφο είχε γραφεία εταιρείας με υγραέριο. Το κτίριο αυτό, μάλιστα, βρίσκεται κοντά στο σπίτι του βαρυποινίτη.
Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, εκτιμούν ότι οι εκτελεστές ήταν ολόκληρη ομάδα και, εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, θεωρούν ότι υπήρχαν και άλλα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου τους. Ενδεχομένως βρήκαν ευκαιρία να τον χτυπήσουν χθες που ήταν μόνος του, καθώς συνήθως ο Στεφανάκος κυκλοφορούσε πάντα με συνοδεία για προστασία.
Τα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ. έχουν συλλέξει τους κάλυκες από το καλάσνικοφ αλλά και το υλικό από τις δεκάδες κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.


Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν τους δολοφόνους ανάμεσα στα λεγόμενα “πληρωμένα πιστόλια”, τους ανθρώπους εκείνους που δρουν για λογαριασμό νονών της νύχτας εκτελώντας συμβόλαια θανάτου, και δεν αποκλείεται να έχουν έρθει ακόμη και από το εξωτερικό.
Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ έχει μπει ένας 44χρονος, γνωστός με διάφορα παρατσούκλια, όπως “καράφλας”, “σαμπρέλας” ή ακόμη και “Νταίζη”. Ο ύποπτος είχε στο παρελθόν έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τον Στεφανάκο. Υπάρχουν δολοφονίες ατόμων που συνδέονται είτε με τον έναν είτε με τον άλλο, αλλά και βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος επιχειρήσεων.
Οι αστυνομικοί ωστόσο ερευνούν κι έναν ακόμη ύποπτο, νονό της Ελευσίνας, με τον οποίον ο Στεφανάκος ήταν στο παρελθόν σε “πόλεμο”, αν και τον τελευταίο καιρό τα είχαν βρει μεταξύ τους.

Ποιος ήταν ο Στεφανάκος
Ο 57χρονος Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2016, εκμεταλλευόμενος τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.
Είχε κατηγορηθεί από την αστυνομία και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για εκβιασμούς. Είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αρχινονού Θέμη Καλαποθαράκου το 2000. Επίσης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα των απαγωγέων του Περικλή Παναγόπουλου.
Το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία», ήταν ένα από τα πιο «βαριά χαρτιά» της νύχτας στην Αθήνα και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Πώς αποφυλακίστηκε το 2016
Ελεύθερος, μετά από σχεδόν 9 χρόνια στη φυλακή, αφέθηκε ο γνωστός βαρυποινίτης, Βασίλης Στεφανάκος τον Αύγουστο του 2016.
Οι πόρτες του Κορυδαλλού άνοιξαν για τον Στεφανάκο και όπως είχε δηλώσει ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, ο πελάτης του αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση του νόμου 4322.
Ο Στεφανάκος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι, αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό πάλι για ηθική αυτουργία. Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο.
Είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008 κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι.