Επί 4,5 ώρες κατέθετε στον ανακριτή ο δολοφόνος της Δώρας - Τι είπε για τους 2 ηθικούς αυτουργούς

Ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, κλήθηκε να καταθέσει για δεύτερη φορά στον ανακριτή.

Ο Μανώλης Σοροπίδης στο υπόμνημά του είπε ότι τον πλησίασαν δύο άτομα και του ζήτησαν να σκοτώσει την 32χρονη, λόγω της θέσης που είχε στην εφορία. Μάλιστα, τόνισε ότι ο ένας αποκαλούσε τον άλλο αφεντικό.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι, τα δύο άτομα του έταξαν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει την άτυχη κοπέλα, ενώ του είχαν δώσει ναρκωτικά. Ο 58χρονος την παρακολουθούσε πάνω από δύο εβδομάδες, μέσα από δύο φωτογραφίες που του είχαν δώσει, ενώ τον είχαν προμηθεύσει και με το μαχαίρι του εγκλήματος.

Οι 2 ηθικοί αυτουργοί -σύμφωνα με όσα είπε ο δράστης- είχαν πει στον 58χρονο ότι μόλις πάρει το κινητό και τα πράγματα της Δώρας, να πάει να τα πουλήσει σε καταστήματα στη Μενάνδρου για να φανεί ως ληστεία.

Ο δολοφόνος της εφοριακού παρέμεινε στο γραφείου του 18ου τακτικού ανακριτή για τουλάχιστον 4,5 ώρες, ενώ οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να αποφευχθούν νέοι προπηλακισμοί και νέες επιθέσεις εις βάρος τους.

Οι έρευνες της δικαιοσύνης έχουν κλιμακωθεί και αυτό το διάστημα θα κληθούν να καταθέσουν συνεργάτες της Δώρας, για να επιβεβαιωθεί αν τελικά η δολοφονίας της συνδέεται με κάποιες υποθέσεις που είχε στα χέρια της.