Μολότοφ και χημικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο έξω από τη Βουλή (upd)

Συμπλοκές αντιεξουσιαστών με άνδρες των ΜΑΤ έλαβαν χώρα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στη Βουλή εξελίσσονταν η συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Μερίδα διαδηλωτών επιτέθηκαν στα ΜΑΤ με μολότοφ και μπογιές. Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά.

Τρία διαφορετικά συλλαλητήρια οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από οργανώσεις και συνδικάτα,  ως αντίδραση στο πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε απόψε στη Βουλή.

ΓΣΕΕ

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία και τα Συνδικάτα, η διάταξη που αφορά τον τρόπο κήρυξης της απεργίας ουσιαστικά βάζει ένα τέλος στο απεργιακό δικαίωμα.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της ΟΙΥΕ, Παναγιώτης Κυριακούλιας, “διαδηλώνουμε επίσης και για τη διάταξη για τους πλειστηριασμούς που σημαίνει ουσιαστικά εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες”.

“Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη για τις απεργίες αλλά και αυτές που αφορούν τα επιδόματα και την εκποίηση της πρώτης κατοικίας” συμπλήρωσε.

ΠΑΜΕ

Μαζική διαδήλωση πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ομονοίας και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία, το ΠΑΜΕ καλεί σε «μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό». «Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση», επισημαίνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Μπροστά από τη Βουλή διαδήλωσαν επίσης η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις που αντιτίθενται στο Πολυνομοσχέδιο.

Το κέντρο ήταν κλειστό, με έντονη την αστυνομική παρουσία.