Συνάδελφος της Δώρας: Ο «γνωστός δικηγόρος» είχε περάσει απ' την εφορία (βίντεο)

Ένα νέο στοιχείο ήρθε στο φως της δημοσιότητας στην υπόθεση δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, υπάλληλος της εφορίας, όπου εργαζόταν το θύμα, κατέθεσε για την υπόθεση στον ανακριτή και ανέφερε ότι ο «γνωστός δικηγόρος», τον οποίο ο καθ’ ομολογία δολοφόνος κατονομάζει ως ηθικό αυτουργό, πέρασε από τα γραφεία της ΔΟΥ.

«Ο δικηγόρος… είχε έρθει κάποια στιγμή στην εφορία μας, σε άσχετο χρόνο, αλλά για μία υπόθεση που χειριζόταν άλλος ελεγκτής», ανέφερε ο συνάδελφος της Δώρας Ζέμπερη.«Η Δώρα δεν είχε σπουδαίες υποθέσεις, δεν μας είχε πει ποτέ ότι φοβόταν ή ότι είχε δεχθεί απειλές», είπε ακόμη ο υπάλληλος της εφορίας.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:

Τι δήλωσε ο συγκάτοικος του δολοφόνου

Από την άλλη πλευρά ο συγκάτοικος του δολοφόνου της Δώρας αποκάλυψε ότι ο Μανώλης Σοροπίδης φοβόταν ότι θα τον βγάλουν από την μέση.

Ο 44χρονος μίλώντας στο Star και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο, είπε επίσης ότι δεν τον είχε ικανό για δολοφόνο.

«Δεν τον έχω ικανό για δολοφόνο».

– Το να το έβαλαν κάποιοι να αρπάξει την τσάντα και την τραυματίσει, τον έχεις ικανό;

«Για να τραυματίσει κάποιος επ΄ αμοιβή πιθανόν, πιθανόν, τί να πω;»

– Αλλά για να φτάσει στο σημείο…14 μαχαιριές;

«Αν είναι δυνατόν; Για 14 ευρώ, 17 μαχαιριές;»

– Όχι 14 ευρώ, πήρε 6.000 ευρώ προκαταβολή και του είχαν πει 30.000 ευρώ;

«Αυτά, αυτά δεν τα γνωρίζω για να σου πω με σιγουριά».

– Όχι τι πιστεύει σου λέω, με βάση αυτά που ξέρεις που τον γνώρισες.

«Πιστεύω ότι δεν το έκανε αυτός. Αυτό πιστεύω. Όταν με πήρε τηλέφωνο, μου λέει: τώρα μπόρεσα να σε πάρω τηλέφωνο, είμαι Δομοκό, στείλε μου αν μπορείς χρήματα. Και εγώ του ΄στειλα. Μετά σε άλλο τηλεφώνημα στις 28 Δεκεμβρίου μου είπε: 9/1 να πάω στον κύριο, στον 18ο ανακριτή να καταθέσω δύο κουβέντες που μου είπε και τις ξέρεις».

– Τα δυό ονόματα που ξέρουμε, τον δικηγόρο και Μεταγωγών.

«Ναί αυτά…»

Επίσης σύμφωνα με όσα κατέθεσε την Τρίτη στον ανακριτή στην αρχή η συγκατοίκηση τους ήταν αρμονική, ωστόσο, στη συνέχεια υπήρξε ένταση. Λόγω και των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε η ψυχική υγεία του 44χρονου διαταράχθηκε, με αποτέλεσμα δύο ημέρες πριν πέσει στα χέρια της αστυνομίας ο Σοροπίδης, αναγκάστηκε να φύγει από το διαμέρισμα και να νοσηλευτεί για έναν μήνα. Πριν από αυτό, όμως, είχε καταλάβει ότι είχε κάποιες ύποπτες συναντήσεις έξω το σπίτι.

«Υπέπεσε στην αντίληψη μου μία ή δύο φορές ότι ο Σοροπίδης μιλούσε με ένα άγνωστο σε μένα άτομο στο παράθυρο του δωματίου του που βλέπει την οδό Τανάγρας. Όταν τον ρώτησα να μου πει ποιος ήταν μου απάντησε ότι ήταν κάποιος περαστικός με τον οποίο μιλούσε», όπως αναφέρει.

Ενώπιον του ανακριτή και των τριών ατόμων που εμπλέκει με το νέο του απολογητικό υπόμνημα θα βρεθεί την Τρίτη ο Σοροπίδης, ενώ τη Δευτέρα η οικογένεια της Δώρας θα καταθέσει υπόμνημα με συγκεκριμένα ερωτήματα για την υπόθεση.

Δείτε το βίντεο από το Star: