Μυτιλήνη: Νύχτα άγριων επεισοδίων στον καταυλισμό - 10 τραυματίες, ανάμεσά τους 1 παιδί & 2 έγκυες

Νύχτα άγριων επεισοδίων στη Μυτιλήνη, στον καταυλισμό Υποδοχής και Τακτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στην Μόρια. Άραβες, Αφγανοί κι Ιρακινοί μετανάστες συγκρούστηκαν μεταξύ τους και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvosnews.gr, ανάμεσά τους δύο έγκυες γυναίκες και ένα παιδί.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 21:30 χθες βράδυ. Οι μετανάστες έβαλαν φωτιές και έκαιγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Σύμφωνα με το lesvosnews.gr οι μετανάστες εμπόδιζαν την είσοδο των οχημάτων της Πυροσβεστικής και άρχισαν τον πετροπόλεμο. Τελικά όμως οι πυροσβέστες κατάφεραν να μπουν στον καταυλισμό και να σβήσουν τις φωτιές, απ’ τις οποίες είχαν ήδη καεί πολλές σκηνές.
Άνδρες της Αστυνομίας και των ΜΑΤ, επέβαλαν λίγο αργότερα την τάξη.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο:

 

 

Σημειώνεται ότι οι συγκρούσεις είναι πλέον σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και πυροδοτούνται από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εντός του hotspot.  Ο δήμαρχος του νησιού Σπύρος Γαληνός είχε προειδοποιήσει πολλές φορές για τον κίνδυνο ατυχήματος ενώ ουκ ολίγες φορές το δημοτικό συμβούλιο του νησιού έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε γενική απεργία προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί η οποία δεν φαίνεται να οδηγείται προς εκτόνωση.

Να σημειώσουμε ότι μόνο στη Μόρια “φιλοξενούνται” περισσότεροι από 6.500 μετανάστες, τη στιγμή που η εγκατάσταση είναι για μόλις 2.300 άτομα. Ως αποτέλεσμα, περισσότερα από 1.500 άτομα κοιμούνται σε καλοκαιρινές σκηνές, χωρίς θέρμανση φυσικά αλλά και χωρίς επαρκή ρουχισμό. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στη Μόρια υπολογίζεται ότι υπάρχουν 350-500 ασυνόδευτα ανήλικα.