Υπόθεση ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ: Να δικαστεί στην Ελλάδα ζητά η 19χρονη

Το 19χρονο μοντέλο από τη Μυτιλήνη μέσω του δικηγόρου της οικογένειας, Σάκη Κεχαγιόγλου, κατέθεσε αίτηση στον εισαγγελέα για να δικαστεί στην Ελλάδα. Είχε συλληφθεί με 2,6 κιλά κοκαΐνης στην τσάντα της στο Χονγκ Κονγκ.

Αναλυτικότερα ο δικηγόρος της οικογενείας σήμερα επισκέφτηκε τον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και κατάθεσε αναφορά-αίτηση για να ενημερώσει την Εισαγγελία για την υπόθεση του μοντέλου και για την επιθυμία της οικογένειάς της να γίνει η δίκη στην Ελλάδα με βάση το άρθρο 6 παρ. 1 Ποινικού Κώδικα.

Οι γονείς της, συγκεκριμένα, ζητούν να πραγματοποιηθεί η δίκη στην χώρα μας, με την μητρική της γλώσσα να της δίνει τη δυνατότητα να συνεννοηθεί καλύτερα με τους δικηγόρους της, ώστε να την υπερασπιστούν σωστά, αλλά και να έχει πρόσβαση σε κρίσiμα στοιχεία για την ποινική της αξιολόγηση.

Επίσης, ο κ. Κεχαγιόγλου ζητά την κίνησης της διαδικασίας στην Ελλάδα όπου ισχύει και εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΣΔΑ) που καθιερώνει το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη αλλά και γιατί επιθυμούν να κριθεί το παιδί τους σύμφωνα με τους Ελληνικούς Νόμους, παρότι αυτοί είναι εξίσου αυστηροί με τους Νόμους που ισχύουν στο Χονγκ Κoνγκ για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

Ωστόσο, ήδη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση τους διεθνείς κανόνες για αδικήματα που αφορούν ναρκωτικά, ενώ και η δίωξη ναρκωτικών σχημάτισε τη δικογραφία με απώτερο στόχο να ερευνηθεί η ύπαρξη τυχών συνεργών της 19χρονης στην Ελλάδα.