Νέες πληροφορίες στην υπόθεση Ζαπαντιώτη – Κοίμισε το παιδί του πρώτα και μετά το σκότωσε

Συγκλονιστικές είναι οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την τριπλή δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους, από τον αστυνομικό Χρήστο Ζαπανιώτη.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες λέγεται ότι η πεθερά του ήταν αντίθετη στο γάμο της κόρης της και συνεχώς έρχονταν σε διαμάχες τον γαμπρό της.

Ανατριχιαστικές είναι επίσης και οι εκτιμήσεις των αστυνομικών για το πως σκότωσε την κόρη του.

Πώς ενήργησε ο 47χρονος αστυνομικός

Ο Ζαπανιώτης, που σκότωσε το παιδάκι του μόλις 3 ετών, τη σύζυγό του και τη μητέρα της, φαίνεται ότι αυτοκτόνησε όχι αμέσως, αλλά αρκετή ώρα μετά.
Σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή, ο Αρχιφύλακας αυτοκτόνησε με διαφορά τουλάχιστον μιας ώρας από την τριπλή δολοφονία.
Προφανώς ο οικογενειακός καυγάς για τα κληρονομικά που έγινε την Κυριακή, ήταν η αιτία του κακού. Ο Αρχιφύλακας επέστρεψε από το υπηρεσιακό ταξίδι στα Ιωάννινα όπου συνόδευε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Όπως πάντα έφερε μαζί του το υπηρεσιακό όπλο.
Άρχισε να μαλώνει με τη σύζυγό του και η πεθερά του που έμενε στο από κάτω διαμέρισμα, θορυβήθηκε από τις φωνές κι ανέβηκε να δει τι συμβαίνει. Το παιδάκι του ζευγαριού, κοιμόταν στο δωμάτιό του.
Ίσως η εμφάνιση της πεθεράς του να δυναμίτισε την κατάσταση, αφού οι διαφορές τους για τα κληρονομικά ήταν μεγάλες.
Τότε πιθανολογείται ότι ο Ζαπανιώτης πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές “στον αέρα” με το υπηρεσιακό του όπλο. Κατόπιν έστρεψε το όπλο στη σύζυγό του και την πυροβόλησε από κοντινή απόσταση τρεις φορές στο στήθος. Στη συνέχεια πυροβόλησε δυο φορές τη μητέρα της.

Κανείς ωστόσο δεν καταλαβαίνει γιατί δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνέχισε, πήγε στην κρεβατοκάμαρα όπου βρισκόταν το μικρό κοριτσάκι του και το εκτέλεσε. Κι ύστερα, επί τουλάχιστον μια ώρα περιφερόταν μέσα στο σπίτι. Ίσως δεν είχε αρχικά συνειδητοποιήσει τι είχε κάνει. Μετά από ώρα, έβαλε την κάννη του όπλου του στο σαγόνι του και τράβηξε τη σκανδάλη.
Είναι αξιοπερίεργο ότι κανείς στη γειτονιά δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Αρκετές ώρες μετά, ο ξάδερφος της γυναίκας την αναζήτησε, και από το παράθυρο τους είδε όλους νεκρούς στο σπίτι.

Η κόντρα πεθεράς – γαμπρού 

Νέες πληροφορίες λένε ότι υπήρχε κόντρα ανάμεσα στον αστυνομικό και την πεθερά, επειδή αυτός της ζητούσε να γράψει στην κόρη της το διαμέρισμά της, στον 1ο όροφο, ώστε να μεταφέρει εκεί το ιατρείο της για να είναι κοντά στο παιδί και αυτό έκανε ακόμα μεγαλύτερη την ένταση που ήδη υπήρχε.

Η άτυχη Βάσω Χερουβείμ, δέχθηκε δυο πυροβολισμούς. Έναν στο θώρακα και την χαριστική βολή στο κεφάλι. Δεν πρόλαβε να ζητήσει βοήθεια. Δεν πρόλαβε να σώσει ούτε το εγγόνι της.

Πώς εκτέλεσε την κόρη του

Ο 47χρονος  πήγε στο δωμάτιο που κοιμόταν η μικρή και την είδε ξύπνια. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν άντεχε να σκοτώσει το παιδί του που ήταν ξύπνιο. Έτσι το ηρέμησε και το κοίμισε ξανά. Στην συνέχεια έβαλε το όπλο στο αυτί του παιδιού του και του στέρησε τη ζωή!

Ο αστυνομικός βρέθηκε νεκρός γονατιστός στο πλάι στο κρεββατιού και όπως όλα δείχνουν πέρασε αρκετή ώρα μέχρι να πάρει την απόφαση να δώσει τέλος στην ίδια του την ζωή. Έβαλε το πιστόλι στον κρόταφό του και αυτοκτόνησε.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροτομή στα τέσσερα πτώματα.