Βόμβα στο πρατήριο του προέδρου βενζινοπωλών - "Είναι λαμόγια του χώρου που έχω ενοχλήσει"

Πανικός τα ξημερώματα στην Ανάβυσσο όταν εξερράγη βόμβα σε βενζινάδικο! Η έκρηξη έγινε λίγο μετά τις πέντε το πρωί, λίγα λεπτά πριν ανοίξει το βενζινάδικο, που βρίσκεται στη λεωφόρου Καραμανλή.

Όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Κιούσης, ιδιοκτήτης που είναι και ο πρόεδρος των βενζινοπωλών, οι δράστες τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στην είσοδο του πρατηρίου και τον ενεργοποίησαν λίγο πριν ανοίξει. Ευτυχώς, γιατί αν η έκρηξη γινόταν λίγα λεπτά αργότερα, θα υπήρχαν θύματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Κιούσης επανέλαβε ότι πρόκειται για βόμβα. «Το σπίτι μου είναι πάνω από το πρατήριο. Η βόμβα τοποθετήθηκε στην είσοδο, του πρατηρίου σε κάτι ψυγεία». Ανέφερε μάλιστα ότι από τη βόμβα δημιουργήθηκε κρατήρας στην είσοδο του πρατηρίου, ενώ σημείωσε ότι η βόμβα έσκασε 25 λεπτά πριν ανοίξει το κατάστημά του ο ίδιος, όπως κάθε πρωί. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κιούσης είπε ότι δεν είχε δεχθεί απειλές τελευταία. «Το μοναδικό που πάει το μυαλό μου είναι κάποια λαμόγια του χώρου που τα έχω ενοχλήσει. Δεν υπάρχει προσωπική διαφορά», κατέληξε.

Η έκρηξη προκάλεσε φωτιά στο βενζινάδικο και μεγάλες καταστροφές σε κοντινά κτήρια. Όπως περιέγραψε ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, το ωστικό κύμα κατέστρεψε πλήρως το πρατήριό του αλλά προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα σε μια ακτίνα τουλάχιστον 150 μέτρων.

Στο σημείο έσπευσε, άμεσα η πυροσβεστική, ενώ επί τόπου ερευνά και κλιμάκιο της Ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πυροτεχνουργοί εντόπισαν ίχνη εκρηκτικού μηχανισμού. Οι δράστες χρησιμοποίησαν πιθανότατα δυναμίτη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ο μηχανισμός να ήταν ωρολογιακός.