Όλυμπος: Νεκρός ο ορειβάτης - Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς της σορού

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια επιχείρηση ανάσυρσης του 55χρονου ορειβάτη στον Όλυμπο, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα. Η επιχείριση για την ανεύρεση και μεταφορά του ίδιου και του 37χρονου φίλου του ξεκίνησε χθες το απόγευμα. Οι διασώστες κατάφεραν σήμερα το πρωί να προσεγγίσουν τη σορό του 55χρονου και να τη μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Ελικόπτερο Super Puma παρέλαβε και μετέφερε το σώμα το ορειβάτη στο Λιτόχωρο. Η σορός παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για το νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο 55χρονος μαζί με το 37χρονο φίλο του βρίσκονταν χθες σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Καλόγερος όταν κάλεσαν σε βοήθεια.

Πυροσβέστες, παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες και τον ισχυρό παγετό επιχείρησαν επιτυχώς αργά το βράδυ. Ο νεαρότερος ορειβάτης ανασύρθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μεταφέρθηκε αρχικά στη θέση Πριόνια και από εκεί με ασθενοφόρο διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Αυτή είναι η τρίτη επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο από το περασμένο Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με το θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του, ενώ την Κυριακή δύο ορειβάτες εντοπίστηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης.