Εργαζόμενοι ΔΕΗ: Κινητοποιήσεις από σήμερα για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στη Φλώρινα στο πλαίσιο παλλαϊκού συλλαλητηρίου που πραγματοποιεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διαμαρτυρόμενοι για το ξεπούλημα των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές στα πλαίσια της τεχνικής συμφωνίας που ολοκληρώθηκε το Σάββατο.
Παρόμοιο συλλαλητήριο θα γίνει στη Μεγαλόπολη την ερχόμενη Τετάρτη.
«Αν ήταν για να κερδίσουν οι καταναλωτές θα ήμασταν σύμφωνοι. Είναι σίγουρο, όμως, ότι αυτό δεν θα συμβεί αλλά θα υπάρξουν και απολύσεις. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για το προσωπικό, θα τα δούμε όλα στο νόμο αποτυπωμένα» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης. Και πρόσθεσε ότι: «η Κοζάνη και η Ποτελεμαία που θερμαίνεται μόνο από την τηλεθέρμανση, αυτές τις ημέρες δεν θα έχει αυτή τη δυνατότητα εάν φύγουν αυτές οι μονάδες από τη ΔΕΗ. Γιατί να αλλάξει ιδιοκτήτη η ΔΕΗ; Ποιος θα κερδίσει τι;» αναρωτήθηκε.
Ο κ. Αδαμίδης προειδοποίησε για «σκληρή μάχη όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή», σημείωσε δε ότι: «σε καμία περίπτωση δεν θα κατέβουν οι διακόπτες αιφνιδιάζοντας τους πολίτες».