Στους 20 οι νεκροί στην Μάνδρα - Ολοσχερής καταστροφή σε σπίτια και επιχειρήσεις

Ακόμα ένας νεκρός εντοπίστηκε στην Μάνδρα από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Ο τραγικός απολογισμός πλέον έφτασε τους 20.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σορός βρέθηκε με τη βοήθεια σκύλων.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό αν η σορός που βρέθηκε ανήκει σε κάποιον από αυτούς.

Ανυπολόγιστη ζημιά σε σπίτια και επιχειρήσεις

Ανυπολόγιστες είναι οι υλικές καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις στη Δυτική Αττική μετά τη φονική πλημμύρα.

Οι πολίτες που έχουν απομείνει για να προσέχουν τις περιουσίες τους παλεύουν κυριολεκτικά με τις λάσπες.

Στην περιοχή η κατάσταση συνεχίζει να είναι ίδια με δεκάδες σπίτια να παραμένουν χωρίς υδροδότηση και ηλεκτροδότηση, ενώ 644 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης, όπως διαπιστώθηκε από τις 770 αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν.

Η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ μίλησε για 2.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Να υπενθυμιστεί ότι το Σάββατο εντοπίστηκαν τρεις άνδρες νεκροί, ο ένας κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας και οι δύο στον κόλπο της Ελευσίνας.

ΟΙ αυτοψίες των κλιμακίων του υπουργείου

Τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών έχουν κάνει έως τώρα 770 αυτοψίες σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Δήμο Μεγαρέων και διαπιστώθηκαν ζημιές σε 644 σπίτια και επιχειρήσεις.

Αναλυτικά οι αυτοψίες:

-Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.

-Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.