Διπλό χτύπημα ετοίμαζε ο Κωνσταντίνος Γ - Ψάχνουν τους "καθαρούς" συντρόφους του

Το πλέον κεντρικό πρόσωπο στην νέα γενιά τρομοκρατών της χώρας, εκτιμούν πως έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές αρχές, σχετικά με τη σύλληψη του 29χρονου Κωνσταντίνου Γ..
Η αντιτρομοκρατική πιστεύει ότι ο 29χρονος, ήταν ο αρχηγός της ομάδας του που αποτελείται από άλλα 4 άτομα, κι ότι ήταν και στρατολογητής μελών της νέας γενιάς τρομοκρατών.
Έτσι αναζητούν τώρα τα άλλα 4 άτομα – μέλη της οργάνωσής του, που θεωρούν ότι δεν είχαν συμμετάσχει ως τώρα σε άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί κάνουν “φύλλο και φτερό” τη γιάφκα της οδού Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής- απ’ όπου και τον συνέλαβαν να βγαίνει πάνοπλος, με τέσσερις βαλίτσες γεμάτες εκρηκτικά, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο νέος αυτός τρομοκρατικός πυρήνας, ετοίμαζε τουλάχιστον 2 νέα εντυπωσιακά χτυπήματα. Σε χειρόγραφες σημειώσεις που βρήκαν στη γιάφκα, υπήρχαν διευθύνσεις με υποψήφιους μελλοντικούς στόχους αποστολής τρομοφακέλων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αμερικανικού ενδιαφέροντος. Κάποιες σημειώσεις ήταν και διευθύνσεις ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Δεν αποκλείουν ωστόσο, τα εκρηκτικά που κουβαλούσε ο 29χρονος κατά τη σύλληψή του, έναν πλήρους συνδεσμολογίας ωρολογιακό μηχανισμό μέσα σε ένα τάπερ χωρίς εκρηκτική ύλη, να προορίζονταν για κάποια βόμβα στην Αθήνα.


Την ίδια ώρα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 29χρονος να κουβαλούσε τις 4 βαλίτσες, για να μετακομίσει τη γιάφκα σε άλλη περιοχή.
Οι αστυνομικοί αναζητούν ακόμη τα οχήματα που χρησιμοποιούσε, αφού κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν πάνω του είχε και αρκετά κλειδιά.
Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα επισκεπτήρια που έκανε στις φυλακές, τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε, ο φορητός υπολογιστής, όπως και οι συναντήσεις σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στα Εξάρχεια.
Πιστεύουν ότι ίσως βρουν στον υπολογιστή του, κρυπτογραφημένα δεδομένα που θα τον συνδέσουν και με άλλες τρομοκρατικές ενέργειες. Δηλαδή, προκηρύξεις ανάληψης ευθύνης τρομοκρατικών ενεργειών ή σχέδια νέων βομβιστικών ή άλλων επιθέσεων.

Κατά τη σύλληψή του, βρέθηκαν πάνω του:
1 laptop,
1 κινητό τηλέφωνο,
8 πλαστές ταυτότητες,
2 πιστόλια και 300 φυσίγγια,
πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό,
δοχείο με άγνωστη στερεή ουσία,
δοχείο με ζελατινοδυναμίτιδα,
3 τεμάχια TNT ,
πλήθος πυροκροτητών, φιτιλιών, κροτίδων και ηλεκτρικών σπίρτων,
επιστολικοί φάκελοι και αυτοκόλλητες μηχανογραφημένες ετικέτες,
2 επιτραπέζια ρολόγια,
2 ξύλινα μανταλάκια, στο σημείο κλεισίματος των οποίων υπήρχαν προσαρμοσμένες 2 μεταλλικές πινέζες,
πλαστικό μανταλάκι, με επικολλημένο κομμάτι χαρτιού με άγνωστη στερεή ουσία,
φορητή συσκευή μέτρησης τάσης ρεύματος,
2 κινητά τηλέφωνα,
5 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και 5 κάρτες μνήμης,
61,7 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 840 ευρώ.