Διαψεύδει το ΚΕΕΛΠΝΟ τον εντοπισμό βακτηρίου χολέρας στο 'Έλενα"

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης μετά την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για ανίχνευση χολέρας στα πρώτα δείγματα νερού από το υπόγειο του νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”.

Στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ αναφερόταν ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί εδώ και έξι μήνες και παρά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων η βλάβη με τη διαρροή υδάτων στο υπόγειο όπου φυλάσσονται τρόφιμα δεν αποκαταστάθηκε.

Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία της πληροφορίας, το ΚΕΕΛΠΝΟ εμφανίζεται καθησυχαστικό, διαψεύδοντας τα περί ύπαρξης δονακίου της χολέρας σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γ.Ν. “Έλενα Βενιζέλου”, ενώ υπογραμμίζει πως δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα της νόσου. Αναμένεται ωστόσο και η τελική επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

Η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ αναλυτικά:

“Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανίχνευση δονακίου της χολέρας σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διευκρινίζει ότι:
Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας”.