Δολοφονία Δώρας: Έγκλημα πάθους, ίσως από γυναίκα - Εξετάζεται και η εκδοχή της ληστείας

Έγκλημα πάθους δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία για τη φριχτή δολοφονία της 32χρονης, Δώρας Ζέμπερη, στο Β’ Νεκροταφείο. Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το άτομο που της αφαίρεσε τόσο βίαια τη ζωή, να ήταν γυναίκα. Ο “λυσσαλέος” τρόπος με τον οποίο ο δράστης τη χτύπησε, έχει άρωμα γυναίκας.

Θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για προσωπική υπόθεση και ο δράστης είναι πιθανότατα άτομο που γνώρισε το καλοκαίρι αλλά μετά απομακρύνθηκε από αυτό κι έτσι προκάλεσε την οργή του.

Ερευνώντας κάθε στοιχείο στη ζωή της, βρήκαν στη σελίδα της στο facebook μία ανάρτηση στα τέλη Αυγούστου που αναφέρει χαρακτηριστικά «Απορώ τι είχα πάρει τότε που συστηθήκαμε και χάρηκα που σε γνώρισα».

Ωστόσο οι αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο της ληστείας καθώς «ο δράστης πήρε την τσάντα της, με όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, τα οποία δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής».

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, «έως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν έχει προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμων του φιλικού περιβάλλοντος της 32χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο.

Η μητέρα της συντετριμμένη δήλωσε χθες: “Πιστεύω ότι ο δολοφόνος την παρακολουθούσε, αλλά το παιδί μου δεν είχε καταλάβει κάτι. Οι συνεργάτες της στη δουλειά πρέπει να ήταν οι τελευταίοι που την είδαν ζωντανή”.
Αποκάλυψε ακόμη ότι η Δώρα ανησυχούσε πολύ για την δουλειά της και φοβόταν: “Μου είπε ότι ήθελε να φύγει από τον έλεγχο. “Με έχει κουράσει, με έχει φοβίσει, έχω δύσκολες υποθέσεις δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα. Αν κάνω ένα λάθος θα το πληρώσω εγώ και θα πάω φυλακή”, μου έλεγε”

Το θύμα έφερε τραύματα από μαχαίρι στο πρόσωπο, στο χέρι, άλλα 13 τραύματα στην πλάτη, στην κοιλιά και στο στήθος. Το ένα από αυτά στην καρδιά. Ήταν και το μοιραίο χτύπημα.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το σημάδι στο πρόσωπο δεν φαίνεται να έγινε με σκοπό να χαραχτεί κάποιοι αρχικό γράμμα. Ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η άτυχη εφοριακός προσπάθησε να προφυλαχθεί αφού έχει και ένα τραύμα στο χέρι. Πάλεψε με τον δολοφόνο της ενώ αυτός συνέχιζε να την χτυπά ασταμάτητα. Όμως ο δολοφόνος ήταν αποφασισμένος, της κατάφερε πολλά χτυπήματα και την άφησε να ξεψυχήσει.
Παρόλο που η κοπέλα ήταν τραυματισμένη βαριά, προσπάθησε να βγει σε πιο κεντρικό σημείο του νεκροταφείου, για να βρει βοήθεια. Εκεί την εντόπισε ένας νεαρός εργαζόμενος στο νεκροταφείο, αλλά και ένας ιερέας που την γνώριζε.

Δυστυχώς όμως οι δυνάμεις της την εγκατέλειψαν. Είχε χάσει πολύ αίμα. Κατέρρευσε και έπεσε πάνω σε έναν τάφο. Μερικές στιγμές μετά, ξεψύχησε, χωρίς να καταφέρει να πει λέξη.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 15.00, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.