Φόνος στο Β' νεκροταφείο- Ξεσπά ο πατέρας: Να μας πει το ΣΔΟΕ τι υποθέσεις χειριζόταν η κόρη μου

Σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, χθες στις 5.30 το απόγευμα, μέσα στο Β’ Νεκροταφείο, στα Πατήσια.
Ο πατέρας της άτυχης γυναίκας, καταγγέλλει ότι η δολοφονία ήταν σχεδιασμένη και ότι είχε σχέση με κάποια απ’ τις υποθέσεις που χειριζόταν η κόρη του, ως εφοριακός του ΣΔΟΕ.
Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, είπε οργισμένος: “Να βγει και να πει το ΣΔΟΕ ποιες υποθέσεις χειριζόταν”
Και ξεσπώντας πρόσθεσε: “Ορκίζομαι στον τάφο του παιδιού μου και στη μνήμη του ότι θα τον σκοτώσω και μέσα στη φυλακή θα μπω να τον σκοτώσω”.
Ο πατέρας της 32χρονης Δώρας, είπε ακόμη ότι ο φόνος έγινε σε κεντρικό σημείο και άρα επρόκειτο για σχεδιασμένη δολοφονία, από κάποιον που είχε πάει εκεί με σκοπό να δολοφονήσει την κοπέλα. Την μαχαίρωσε πισώπλατα, είπε και επέμεινε στο ότι θα πρέπει να διερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν όλες οι υποθέσεις που χειριζόταν η κοπέλα, ως ελεγκτής σε μεγάλη ΔΟΥ της Αττικής.
Μην μπορώντας να κρύψει την οργή του, είπε ότι η ευθύνη ανήκει στο κράτος καθώς δεν παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στους πολίτες και ότι αν ο ίδιος γνώριζε ότι το κορίτσι του δεχόταν απειλές και χειριζόταν κάποια «περίεργη» υπόθεση, δεν θα την άφηνε από τα μάτια του.

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε και η Α. Γερακούδη, διευθύντρια της Α’ ΔΟΥ Πειραιά, όπου εργαζόταν η άτυχη γυναίκα. Περιέγραψε το θύμε ως: «Πολύ καλό κορίτσι, διαμάντι, με σπουδές, φιλική με όλους, συνάδελφος από τις λίγες, χωρίς πρόβλημα κανένα», ήταν τα λόγια της, τονίζοντας ότι «σήμερα μας λείπει σε όλους μας η Δώρα».
Σε ερώτηση όμως που της τέθηκε για τις υποθέσεις που χειριζόταν το θύμα, αρνήθηκε να απαντήσει: «Δεν θέλω να μιλήσω για κάτι άλλο, σας μίλησα για την Δώρα, αυτό έχει σημασία σήμερα, μας λείπει σε όλους μας».

Το θύμα βρέθηκε νεκρό χθες το απόγευμα, κι έφερε 6 -7 μαχαιριές. Βρισκόταν στο νεκροταφείο για να φροντίσει τον τάφο φιλικού της προσώπου. Η άτυχη γυναίκα σύρθηκε στο έδαφος, ζητώντας βοήθεια, για περίπου 15 μέτρα, ωστόσο ο δράστης την ακολούθησε και την μαχαίρωσε εκ νέου, δίνοντάς της τη «χαριστική βολή». Τα μοιραία τραύματα για την ήταν στον θώρακα (στο αριστερό ημιθωράκιο, πιο συγκεκριμένα), ενώ έχει δεχτεί μαχαιριές και στο πρόσωπο. Πάντως δεν έχει βρεθεί το μαχαίρι του εγκλήματος.
Η αστυνομία εξετάζει και δύο ακόμη ενδεχόμενα: τη ληστεία μετά φόνου, ίσως από κάποιον τοξικομανή, ή το χτύπημα από «μανιακό δολοφόνο», που μόλις ξεκίνησε το «έργο» του.
Το άγριο φονικό σημειώθηκε λίγο πριν από την ώρα που κλείνει το κοιμητήριο.