Εμπλέκονται και Ρώσοι στην απαγωγή Λεμπιδάκη – Η κατάθεση ενός εκ των «φρουρών»

Ότι εμπλέκονται και δύο Ρώσοι στην υπόθεση Λεμπιδάκη -αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων- έκανε γνωστό στην κατάθεση του ένας από τους 7 συλληφθέντες.

Όπως είπε, «εμένα με έβαλε στην ιστορία ένας Ρώσος και σε κάποιο από τα από τα δυο κρησφύγετα που είχα πάει υπήρχε ένα καλάσνικοφ που δεν ήταν δικό μου. Αυτός με άλλαζε αλλά ίσως ερχόταν και άλλο άτομο για την φύλαξη.»

Ο συγκεκριμένος που συνελλήφθη είναι ηλικίας 45 ετών, είναι αγρότης στο επάγγελμα από το Ρέθυμνο και εκτελούσε χρέη φρουρού στα δυο κρησφύγετα που κρατούνταν το 54χρονος επιχειρηματίας.

Στο μεταξύ, ένας εκ των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη κατά την ανάκρισή του υποστήριξε ότι αποφάσισε να λάβει μέρος στην απαγωγή επειδή το έργοστάσιό του… έβγαινε σε πλειστηριασμό.

«Χρωστάω πάρα πολλά και δέχθηκα να το κάνω», κατέθεσε, ενώ σε άλλο σημείο λέει πως ζήτησε συγγνώμη από τον 53χρονο επιχειρηματία.

Ο δράστης περιέγραψε τις στιγμές που έζησε με τον 53χρονο επιχειρηματία, κάνοντας λόγο για έναν ευγενικό άνθρωπο τον οποίο περιποιούταν.

Τόνισε επίσης ότι μαζί με έναν συγκατηγορούμενό του ενδιαφέρονταν για τον επιχειρηματία, από τον οποίο είχαν ζητήσει να κάνει τον άρρωστο για να επισπευσθούν οι διαδικασίες επιστροφής πίσω στην οικογένειά του.