Υπόθεση Λεμπιδάκη: Και 16χρονη μαθήτρια μέλος της σπείρας - Κόρη ενός απαγωγέα

Σοκ προκάλεσε απ’ την πρώτη στιγμή της σύλληψης των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ότι μεταξύ αυτών ήταν κι ένα ανήλικο κορίτσι, κόρη του ενός απαγωγέα.
Μία 16χρονη κοπέλα, που συμμετείχε στη δράση της σπείρας κι εκτελούσε περιφερειακές δουλειές της.
Η 16χρονη είναι κόρη του 60χρονου μεσίτη από το Ρέθυμνο και το ρόλο «ταχυδρόμου», καθώς ήταν υπεύθυνη για να μεταφέρει τα μηνύματα των απαγωγέων προς την οικογένεια του επιχειρηματία.
Αυτή ήταν εξάλλου που έστειλε ένα βίντεο μέσω USB στους συγγενείς του, για να τους αποδείξουν πως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν εν ζωή.
Η νεαρή όμως κίνησε τις υποψίες καταστηματαρχών της περιοχής, καθώς έκανε συχνές επισκέψεις σε αυτά για να αγοράζει καρτοτηλέφωνα. Οι καταστηματάρχες ενημέρωσαν τις Αρχές, κι έτσι άρχισαν να παρακολουθούν τις κινήσεις της.
Η 16χρονη οδήγησε τους αστυνομικούς και στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας των απαγωγέων και τελικά στον εντοπισμό και στην απελευθέρωση του επιχειρηματία.
Η 16χρονη μαθήτρια ήταν αυτή επίσης που πήγε στο πρακτορείο του ΚΤΕΛ Ρεθύμνου και παρέδωσε την επιστολή προς την οικογένεια του απαχθέντος ( η επιστολή πληροφορούσε ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι καλά στην υγεία του).
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του «www.ekriti.gr», ο πατέρας της περνούσε με την μηχανή του από το σχολείο και έπαιρνε την κόρη του και την έστελνε να εκτελέσει τις εντολές του.
Η μητέρα της ανήλικης μαθήτριας, που είναι φιλόλογος καθηγήτρια, θα καταθέσει μήνυση εναντίον του συζύγου της, επειδή παρέσυρε την ανήλικη κόρη τους σε παραβατικές πράξεις.