20 χρόνια κάθειρξη στον Στεφανάκη - 30 μήνες με αναστολή στην αδελφή της Φαίης

Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ο Βαγγέλης Στεφανάκης, για την υπόθεση της δολοφονίας της Φαίης Μπλάχα από τη Νέα Μάκρη, Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 ετών. 30 μήνες με αναστολή η ποινή της Μαριαλένας Μπλάχας, αδελφή του θύματος, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του Βαγγέλη Στεφανάκη, ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να αναγνωρίσουν στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή αλλά και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς, καθώς μετά την επίθεση, μετέφερε τη Φαίη στο νοσοκομείο.

Επίσης, ο δικηγόρος της Μαριαλένας Μπλάχα, Αθ. Πλεύρης, ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στην κατηγορουμένη, αδελφή του θύματος, τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης της.

Από τη μεριά της, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορουμένους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως ο Στεφανάκης είχε εμπλακεί σε άλλες υποθέσεις βίας ενώ είχε επιτεθεί δυο φορές στην αδικοχαμένη Φαίη πριν τη μοιραία νύχτα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Στεφανάκης εκτός από τη σχέση που διατηρούσε με την 23χρονη Φαίη, είχε συνάψει δεσμό και με την αδελφή της, Μαριαλένα. Τα ξημερώματα της 6ης Απρίλίου του 2013, το θύμα κάλεσε τον σύντροφό της να μιλήσουν. Το νεαρό ζευγάρι είχε έντονη λογομαχία και ο Στεφανάκης, μόλις κατάλαβε πως η 23χρονη ήξερε για τη σχέση του με την αδελφή της, την χτύπησε μέχρι θανάτου.

Κατά την εισαγγελέα, τα χτυπήματα του κατηγορούμενου στη Φαίη ήταν επαγγελματικά, καθώς ο Βαγγέλης Στεφανάκης γνώριζε πολεμικές τέχνες, άρα και τις συνέπειες, που αυτά θα είχαν για την 23χρονη. Ο Στεφανάκης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως την χαστούκισε μόνο επειδή εκείνη του επιτέθηκε και στη συνέχεια εκείνη έχασε την ισορροπία της και έπεσε και χτύπησε στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.