Πύρινη λαίλαπα σε Ζάκυνθο και Γιάννενα - Καταστράφηκαν ένα σπίτι και δύο επιχειρήσεις

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα πύρινα μέτωπα σε Αναφωνήτρια, Βολίμες και Πόρτο Βρώμη, στο νησί της Ζακύνθου.

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας κάηκε μια παλιά οικία, όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι, οι οποίοι εγκατέλειψαν το σπίτι σε κατάσταση σοκ, ενώ άλλα τρία σπίτια που περικυκλώθηκαν από τις φλόγες, σώθηκαν την τελευταία στιγμή.

Δύο εστιατόρια καταστράφηκαν κοντά στη Μονή Αναφωνήτριας, ενώ η ίδια η Μονή έχει υποστεί σημαντικές ζημιές στους εξωτερικούς της χώρους. Ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται στην περιοχή για παν ενδεχόμενο. Πολλοί κάτοικοι του χωριού εγκατέλειψαν την περιοχή, ενώ άλλοι έμειναν πίσω, για να δώσουν τη μάχη με τις φλόγες…

Στην περιοχή επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος έκαναν δύο Πετζετέλ.

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου απομάκρυνε 25 οχήματα με 100 επιβαίνοντες από το λιμάνι στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, στο οποίο είχαν φθάσει οι φλόγες.

Πυρκαγιά μαίνεται και στην περιοχή Άνω Βολίμες της Ζακύνθου, στη βόρεια πλευρά του νησιού.

ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στα Ιωάννινα, στην περιοχή Ασβεστοχώρι καίγεται δασική έκταση. Στην περιοχή επιχειρούν 26 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, ένα ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ένα Πετζετέλ και ένα Canadair.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί, κοντά στη χωματερή της Δουρούτης. Η πυρκαγιά όμως πήρε γρήγορα διαστάσεις και στις 12:30 το μεσημέρι, το μέτωπο απείλησε το Ασβεστοχώρι. Η αστυνομία σταμάτησε την κίνηση των οχημάτων προκειμένου να διευκολύνουν τα πυροσβεστικά και τις υδροφόρες του δήμου.