Μπλοκάρει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Μπλοκάρει το νέο σύστημα για την αξιολόγηση στο Δημόσιο καθώς προκύπτουν πολλά προβλήματα στη διαδικασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής». Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναζητεί πλέον εναλλακτικούς τρόπους για τη διενέργεια και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων, η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου, όμως η συντριπτική πλειονότητα των υπουργείων και των φορέων τους δεν έχουν παραδώσει τα σχετικά φύλλα. Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη, τόνισε ότι το πρόβλημα δεν έγκειται στην απροθυμία των υπαλλήλων να συμμετάσχουν στη διαδικασία, αλλά στην άρνηση των προϊσταμένων τους να παραλάβουν τα έντυπα αξιολόγησης.

Κάποια, ελάχιστα υπουργεία, όπως το υπουργείο Τουρισμού, έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγηση των υπαλλήλων τους, παραδίδοντας τα σχετικά έντυπα. Στο Διοικητικής Ανασυγκρότησης εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει ενθαρρυντικά και για το υπόλοιπο Δημόσιο, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία «αναίμακτα».

Αυτή την ώρα, αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις και ενδεχομένως και «κίνητρα» τα οποία θα δοθούν στους υπαλλήλους και τους προϊσταμένους τους για να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Ως επικρατέστερη λύση, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται να προκρίνεται αυτή της παροχής κάποιου είδους επιβράβευσης στους υπαλλήλους και στους φορείς που θα ανταποκριθούν άμεσα στα αιτήματα του υπουργείου.