Αθώος ο Τάσος Θεοφίλου για τη ληστεία στην Πάρο

Αθώος κρίθηκε με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 25 ετών για την υπόθεση της ληστείας σε υποκατάστημα της Alpha Bank στην Πάρο,, κατά την οποία είχε χάσει τη ζωή του ένας πολίτης. To δευτεροβάθμιο δικαστήριο, έκρινε τον κατηγορούμενο αθώο κατά πλειοψηφία (3-2) για το σύνολο των κατηγοριών.

Αντίθετα, ένα μέλος του δικαστηρίου που μειοψήφησε είχε την άποψη πως ο κατηγορούμενος θα πρέπει να κριθεί ένοχος για τις πράξεις της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και τη πλαστογραφίας. Ένα δεύτερο μέλος της έδρας είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να καταδικαστεί για όλα τα αδικήματα που του αποδόθηκαν.

Οι υποστηρικτές του Τ. Θεοφίλου που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς μόλις άκουσαν την τελική απόφαση.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για όλες τις κατηγορίες, ακόμα και για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η εισαγγελέας του δικαστηρίου είχε υποστηρίξει, πως ο Τάσος Θεοφίλου υπήρξε μέλος της οργάνωσης και προχώρησε με άγνωστους συνεργούς στη ληστεία της τράπεζας.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο δήλωσε «αναρχικός» και υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Η μόνη φορά που βρέθηκα κοντά σε όπλο, ήταν όταν μου το έβαλαν στον κρόταφο στη σύλληψή μου. Δεν διέπραξα κανένα από τα αδικήματα που με κατηγορούν. Διέπραξα ένα αδίκημα το οποίο περικλείει όλα τα αδικήματα, είμαι αναρχικός».