Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε ο αγγειοχειρουργός - "Η 36χρονη πέθανε στα χέρια μου"

Στις φυλακές παραμένει ο 38χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 36χρονης ασθενούς του.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο γιατρός φαίνεται πως κατά τη δίωρη απολογία του ακολούθησε εκ διαμέτρου αντίθετη υπερασπιστική γραμμή συγκριτικά με την αρχική απόλυτη άρνηση για την εμπλοκή του στον θάνατο της γυναίκας. Φέρεται να αποδέχθηκε ότι η 36χρονη -μητέρα τριών παιδιών- πέθανε στα χέρια του, ομολογώντας ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο ίδιος απολογήθηκε, όπως γράφει το ΑΜΠΕ, ότι η άτυχη μεσίτρια έχασε τις αισθήσεις της, όταν ο ίδιος της χορήγησε τα αναισθητικά, επειδή εκείνη φοβόταν τη διαδικασία της επέμβασης. “Δεν μπορούσα καν να διανοηθώ ότι θα συνέβαινε ό,τι συνέβη. Έκανα το παν για να την επαναφέρω, όταν κατάλαβα ότι τη χάνω” φέρεται να είπε, ενώ απέδωσε όλες τις μετέπειτα ενέργειές του στον πανικό που τον κυρίευσε.

Οι νέοι ισχυρισμοί του δεν στάθηκαν ικανοί να πείσουν εισαγγελέα και ανακρίτρια, που συμφώνησαν ότι πρέπει να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος.