Κολομβιανά καρτέλ πίσω απ' τις κλοπές ιατρικών μηχανημάτων απ' τα 4 νοσοκομεία

Κινηματογραφική ταινία θυμίζει η υπόθεση με τις κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από νοσοκομεία της χώρας, που εξιχνίασε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η ΕΛΑΣ.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν λίγες ημέρες μετά τα “χτυπήματα” στα 4 ελληνικά νοσοκομεία, έγινε γνωστό από τις γαλλικές αρχές ότι ομάδα Κολομβιανών είχε κλέψει ιατρικό εξοπλισμό και από δικά τους ιδρύματα.

Τι θα έκαναν τον ιατρικό εξοπλισμό από τις γαστρεντερολογικές κλινικές; Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν είναι σε θέση να ξέρουν με σιγουριά.

Εικάζουν ή ότι θα χρησιμοποιούσαν τα ενδοσκόπια για να ελέγχουν τα «βαποράκια» που μεταφέρουν τα ναρκωτικά αναγκάζονται να καταπίνουν τις συσκευασίες και παράλληλα να διαπιστώνουν αν προσπαθούν να τους κλέψουν. Ή ότι θα τα πουλούσαν στη μαύρη αγορά, που ανθεί στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Όπως αναφέρθηκε από την Interpol, στο παρελθόν ο πανάκριβος ιατρικός εξοπλισμός που εκλάπη από χώρες της Ευρώπης όπως Ισπανία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Κροατία πουλήθηκε στο 1/10 της πραγματικής του τιμής.

Όσο για τα ιατρικά μηχανήματα που έκλεψαν, εντοπίστηκαν ήδη δύο ενδοσκόπια στην Μπογκοτά και έχει ξεκινήσει η διαδικασία «επαναπατρισμού» τους στην Ελλάδα.