Αυτός είναι ο Έλληνας που μαχαιρώθηκε από τους τζιχαντιστές στο Λονδίνο

Ο 35χρονος Antonio Φίλης είναι ο τραυματίας ελληνικής καταγωγής που χτυπήθηκε από τους τζιχαντιστές κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Ο άντρας μαχαιρώθηκε στο συκώτι, όμως η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο 35χρονος ακούγεται να λέει στα ελληνικά: «Ηρθε η αστυνομία εδώ. Με έχουν χτυπήσει, έχω ματώσει. Είμαι με γιατρούς, είμαι εντάξει».

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr ο 35χρονος ζει και εργάζεται ως γεωπόνος – τεχνολόγος τροφίμων σε εταιρεία στο Λονδίνο από το 2011, ενώ κατάγεται από την Λαμία, όπου ζει η οικογένειά του. Η μητέρα του είναι ιταλικής καταγωγής, ενώ ο πατέρας του Λαμιώτης.

«Ενώ οι άλλοι έτρεχαν να σωθούν ο γιος μου δεν έφυγε…», δήλωσε ο πατέρας του και συμπλήρωσε: «Εμείς αρχικά ενημερωθήκαμε από τη φίλη του και στη συνέχεια μιλήσαμε και με τον ίδιο δυο φορές. Όπως είπαν και οι γιατροί φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο η αγωνία και η δική μου και της μητέρας του είναι μεγάλη γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά…».