Ημέρα Απεργιών σήμερα – «Νεκρώνουν» τα πάντα

Σήμερα κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις, με την 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, και τη συμμετοχή κοινωνικών και επιστημονικών φορέων. Ενώ εργαζόμενοι στα λεωφορεία, ναυτικοί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις επόμενες μέρες.

Το συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Κοτζιά) στις 10.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς σήμερα:

-Λεωφορεία του ΟΟΣΑ: Ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και την Πέμπτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

-Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ: Tα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου, όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

-Τρόλεϊ: Δεν κυκλοφορούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

-Τρένα και προαστιακός σιδηρόδρομος: Ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.

-Πλοία: Θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και την Παρασκευή.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. της Τετάρτης. Οι αεροπορικές εταιρίες συνιστούν σε όσους ταξιδεύουν να επικοινωνήσουν μαζί τους για τυχόν αλλαγές η ματαιώσεις δρομολογίων.

Απεργούν και οι δικηγόροι σήμερα Τετάρτη αλλά και αύριο Πέμπτη.

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου ανακοίνωσαν και οι συμβολαιογράφοι.

Τα νοσοκομεία της χώρας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας σήμερα, αφού η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Στην απεργία έχουν δηλώνει ότι θα λάβουν μέρος οδοντίατροι και φαρμακοποιοί.

Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, η ΓΣΕΒΕΕ, και η ΟΤΟΕ.

Σημειώστε δε ότι αύριο Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 18.30, την ώρα που στη Βουλή θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί λίγο πριν τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο, τα συνδικάτα προγραμματίζουν και πάλι συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα. Ενώ στις 19.00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.