Μπλε Φάλαινα: Έρευνες για τον τραυματισμό της 15χρονης – Ποιος είναι ο εγκέφαλος του παιχνιδιού

Έρευνα για τον τραυματισμό της 15χρονης μαθήτριας από την Κατερίνη, διεξάγει η Αστυνομία και η διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με καταγγελία της μητέρας της στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, η κόρη της συνομίλησε με άγνωστους στο facebook και μετά από παρότρυνσή τους, πήρε δύο χάπια και κατόπιν προκάλεσε αμυχές στους μηρούς της.

Υπάρχουν υποψίες ότι ο αυτό-τραυματισμός της κοπέλας σχετίζεται με το επικίνδυνο παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» – Blue Whale Challenge, για το οποίο η αστυνομία έχει εκδώσει ανακοίνωση, ενημερώνοντας και προειδοποιώντας τους γονείς για τους κινδύνους που εγκυμονεί.

Αν οι πληροφορίες επαληθευτούν από την έρευνα, θα πρόκειται για το πρώτο, αναγνωρισμένο, θύμα του παιχνιδιού στην Ελλάδα.

Το διαδικτυακό Blue Whale Challenge, είναι ένα «παιχνίδι αυτοκτονίας» που ωθεί τα ανήλικα θύματά του, να αφαιρέσουν την ίδια τους τη ζωή. Πηγές αναφέρουν ότι πίσω απ’ την αρρωστημένη αυτή ιδέα, βρίσκεται 21χρονος κρατούμενος σε φυλακές της Ρωσίας, Philipp Budeikin, ο οποίος κατηγορείται για υποκίνηση τουλάχιστον 16 αυτοκτονιών.