«Κάποιος με παγίδευσε», λέει ο γιατρός που κατηγορείται για το φόνο της μεσίτριας

Ο 38χρονος γιατρός που κατηγορείται για τη δολοφονία της 36χρονης Γεωργιανής μεσίτριας ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι κάποιος τον παγίδευσε, λόγο του μεγάλου ενδιαφέροντος που είχε εκδηλώσει το θύμα για τον ίδιο.

Ο ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός κατηγορείται για τη δολοφονία της 36χρονης γυναίκας, που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέο τον ιατρό του «Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της απολογίας του ( η οποία διήρκησε 3 ώρες), ο 38χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού που του αποδίδονται, ενώ φέρεται να ισχυρίστηκε ότι υπήρχε ερωτικό ενδιαφέρον από την πλευρά της 36χρονης προς εκείνον.

Πληροφορίες του ΑΠΕ αναφέρουν ότι ισχυρίστηκε πως κάποιος τον παγίδευσε. «Έχω παγιδευτεί. Κάποιος ζήλεψε το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει για μένα», φέρεται να είπε, ενώ επιβεβαίωσε ότι το τελευταίο διάστημα επικοινωνούσε με τη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, μέσω Facebook. «Γίναμε “φίλοι” στο facebook τον περασμένο Γενάρη κι έναν μήνα αργότερα ξεκινήσαμε να συνομιλούμε», είπε.

Ο 38χρονος υποστήριξε ότι είχε προγραμματισμένο ιατρικό ραντεβού με το θύμα στις 26 Απριλίου, στο «Ιπποκράτειο», όπου εκείνη επρόκειτο να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση (συμπληρωματική σε προγενέστερη). Σύμφωνα με τον ίδιο, η 36χρονη δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού. «Μου έστειλε μήνυμα, λέγοντας “έρχομαι τώρα, διώξ’ τους όλους”, αλλά λίγο αργότερα μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι της έτυχε κάτι έκτακτο κι ότι θα φύγει», ανέφερε για την επικοινωνία τους εκείνη την ημέρα και διευκρίνισε ότι ο διευθυντής του νοσοκομείου γνώριζε για το ραντεβού.

Σχετικά με το αναισθητικό, που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της, ο γιατρός φέρεται να επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για ενδονοσοκομειακό φάρμακο, αλλά δήλωσε άγνοια για το πώς χρησιμοποιήθηκε. Όταν η ανακρίτρια τον ρώτησε για τη διαδρομή που έκανε την ίδια ημέρα με το αυτοκίνητό του προς τη Χαλκιδική -κάτι που επιβεβαιώνεται από την άρση του κινητού τηλεφώνου του- υποστήριξε ότι κάνει συχνά τη συγκεκριμένη διαδρομή για να «ξεδώσει».

Όσο για τις «περίεργες» κινήσεις που φαίνεται να κατέγραψε κάμερα στο προαύλιο του νοσοκομείου, ο ίδιος φέρεται να εξήγησε ότι μετέφερε στο αυτοκίνητό του τρεις τσάντες, μία με άπλυτα, μία δεύτερη με τον υπολογιστή του και μία τρίτη με φαγώσιμα.

Όμως, όσα ανέφερε στην απολογία του δεν έπεισαν την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, που συμφώνησαν να τον κρίνουν προσωρινά κρατούμενο. Η συνήγορός του δήλωσε ότι προτίθεται να προσφύγει κατά της προσωρινής κράτησης.

Τα επόμενα 24ωρα θα ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις που αναμένεται να ρίξουν «φως» στα αίτια θανάτου της 36χρονης.