Εικόνες που σοκάρουν: Σε παράγκα χωρίς ρεύμα μένει μητέρα με 2 παιδιά στην Μυτιλήνη

Σε μια παράγκα χωρίς ζεστό νερό και δίχως ρεύμα, ζουν ένα μωρό μόλις 11 ημερών και ένα μεγαλύτερο αγοράκι 14 μηνών μαζί με τη μητέρα τους, χωρίς πατέρα, στην Μυτιλήνη.

Ο χώρος όπου διαμένουν, ο οποίος δεν πληροί καμία συνθήκη υγιεινής για τη γυναίκα και τα μωρά της, ανήκει στον θείο της 22χρονης, ο οποίος συγκατοικεί μαζί τους.

Η νεαρή μητέρα, μη έχοντας πόρους για να καλύψεις τις βασικές της ανάγκες χρησιμοποιεί για την υγιεινή των μωρών της σαπούνι και κρέμα από διαφημιστικά δείγματα.

«Ό,τι είναι εφικτό, ό,τι μπορεί ο καθένας θα μας χρειαστεί” αναφέρει και η ίδια στο emprosnet, ζητώντας τρόφιμα και ρουχισμό.

Επίσης ζήτησε να μπει στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας του Δήμου, αλλά ενημερώθηκε ότι έχασε τις σχετικές προθεσμίες και σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να είναι δικαιούχος.

Μάλιστα, η ίδια θεωρεί ότι η τύχη της χαμογέλασε κι αυτό γιατί πριν κλείσει μια εβδομάδα το νεογέννητό της εξοικονόμησε ένα μικρό χαρτζιλίκι, πηγαίνοντας σε ένα σπίτι να καθαρίσει.

Μια κουζίνα σε μια παράγκα που δεν μπορεί να λειτουργήσει, αφού δεν υπάρχει ηλεκτρική εγκατάσταση.

474bab14a32e8bbda4c120bba64d4c99

Υπάρχει άμεση ανάγκη για βρεφικό γάλα, πάνες, μωρομάντηλα, ρούχα και παπούτσια για την ίδια, το 11 ημερών κοριτσάκι και το 14 μηνών αγοράκι, είδη μαναβικής και τρόφιμα.

Τηλ. επικοινωνίας: 6970-460284.