Γνώριμος της αστυνομίας το θύμα της εκτέλεσης στα Γλυκά Νερά - Από θαύμα γλίτωσε γυναίκα

“Βεντέτα” μεταξύ ανθρώπων της νύχτας είναι όπως όλα δείχνουν η μαφιόζικη εκτέλεση άνδρα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την αστυνομια, η εκτέλεση του 47χρονου θύματος,Βασίλη Γρίβα,  είναι πληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου». Ο Γρίβας ξεκίνησε την «καριέρα» του ως αθλητής του «μπόντι μπίλντινγκ» και, στη συνέχεια, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, άρχισε να δραστηριοποιείται στη νύχτα. Φέρεται μάλιστα να έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στον κόσμο της νύχτας στην περιοχή του Πειραιά, μετά την δολοφονία του φίλου του Θέμη Καλαποθαράκου, τον Ιούλιο του 2000.

Είχε φυλακιστεί στο παρελθόν και το όνομά του φιγουράριζε σε δικογραφία για μπράβους της νύχτας. Το 2010, μάλιστα, σε δικογραφία για κύκλωμα της νύχτας υπήρξε διάλογος μεταξύ του συγκεκριμένου ανθρώπου και ενός άλλου μπράβου στον οποίο γινόταν αναφορά για την αμοιβή τους για μια δολοφονία.

Επίσης ήταν καταζητούμενος για διάφορες υποθέσεις, είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξη για διάφορα αδικήματα και το 2011 είχε παραδοθεί μόνος του στην 4η ανακρίτρια Πειραιά πηγαίνοντας με ταξί.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 08:15 τέσσερις κουκουλοφόροι, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο, γάζωσαν με καλάσνικοφ και σκότωσαν πατέρα μαθητή, τον γνωστό μπράβο της νύχτας και αθλητή του body building Βασίλη Γρίβα, ο οποίος μόλις είχε αφήσει το παιδί του στο σχολείο (το 2ο Δημοτικό, στην οδό Σαλώνων) και επέστρεφε στο αυτοκίνητό του.

Το θύμα μεταφέρθηκε αμέσως στο Σισμανόγλειο, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.

Ελαφρά, από εξοστρακισμό σφαίρας, τραυματίστηκε και η μητέρα ενός άλλου μαθητή, η οποία βρισκόταν και αυτή έξω από το σχολείο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι πυροβολισμοί και η δολοφονία του άνδρα έγιναν την ώρα της προσευχής στο σχολείο, αλλά στο πίσω μέρος του κτιρίου, όπου τα παιδιά δεν είχαν οπτική πρόσβαση.

Οι κουκουλοφόροι στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, ενώ το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε καμένο μερικά μέτρα παρακάτω και συγκεκριμένα στην οδό Αγαμέμνονος, περίπου 600 μέτρα από το σημείο.

Η αστυνομία βρήκε στο σημείο της επίθεσης εννέα κάλυκες. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας και ότι οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα θανάτου στο θύμα τους. Το θύμα στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για υποθέσεις εκβιασμών.

Τυχερή στην ατυχία της η μητέρα του μαθητή

Τυχερή μέσα στην ατυχία της φαίνεται πως ήταν η μητέρα μαθητή που τραυματίστηκε από σφαίρα που εξοστρακίστηκε την ώρα της δολοφονικής επίθεσης, κατά κοινή ομολογία τόσο των διασωστών του ΕΚΑΒ όσο και των γιατρών στο Σισμανόγλειο όπου διακομίστηκε. Η σφαίρα την “χτύπησε” στον θώρακα κοντά στην καρδιά χωρίς όμως να πλήξει κανένα όργανο και χωρίς να προκαλέσει κάποιο ουσιαστικό τραύμα.

Οι χειρουργοί που την εξέτασαν ωστόσο έκριναν ότι η γυναίκα πρέπει να νοσηλευτεί για ένα 24ωρο για προληπτικούς λόγους.