Χειροπέδες σε 48χρονη που παρίστανε την δικηγόρο

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται μία 48χρονη που εμφανιζόταν ως δικηγόρος και αξίωνε χρήματα για να λύσει δήθεν δικαστική εκκρεμότητα.

Προηγήθηκε καταγγελία, στις 25 Απριλίου, από ιερέα, ο οποίος ανέφερε ότι η γυναίκα, η οποία συστηνόταν ως δικηγόρος μολονότι στο παρελθόν είχε διαγραφεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο, του ζήτησε 4.000 ευρώ, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και πως η ίδια θα μεσολαβούσε σε αξιωματικό της ΕΛΑΣ προκειμένου αυτό να μην ενεργοποιηθεί.

Έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση, συμφωνήθηκε να της καταβληθεί σε προκαθορισμένο σημείο στις 28 Απριλίου αρχικά το ποσό των 2.000 ευρώ.

Ωστόσο, από την αστυνομία, που ενημερώθηκε, οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την οποία προσημειώθηκε το χρηματικό αυτό ποσό, ενώ αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφθασαν στο σημείο παράδοσης, επιτηρώντας διακριτικά.

Μετά την παραλαβή των χρημάτων, η 48χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε για κύρια ανάκριση. Κατηγορείται για απάτη κατά συναυτουργία, κατ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα απάτης και αντιποίηση δικηγορικής ιδιότητας.

Συγκατηγορούμενοί της για τα ίδια αδικήματα είναι ένας 59χρονος, καθώς και ένας άγνωστος συνεργός τους.