Σοκ στη Χίο: Αυτοπυρπολήθηκε Σύρος πρόσφυγας- Μεταφέρεται στην Αθήνα (βίντεο)

Στην Αθήνα μεταφέρεται από στιγμή σε στιγμή Σύρος πρόσφυγας που αυτοπυρπολήθηκε λίγο μετά τις 2 σήμερα το μεσημέρι στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης Χίου στη ΒΙΑΛ, διαμαρτυρόμενος για την παραμονή του στη Χίο και την μη εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχει υποβάλει.

Ο άτυχος πρόσφυγας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με 90% εγκαύματα στο σώμα του ενώ ελαφρά τραυματίστηκε αστυνομικός στην προσπάθειά του να τον βοηθήσει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του politischios.gr, ο πρόσφυγας, που βρίσκεται στο νησί εδώ και μία εβδομάδα, έλουσε το κορμί του με εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια με τη χρήση αναπτήρα μετατράπηκε σε φλεγόμενο σώμα. Στο σημείο έσπευσαν για βοήθεια Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σημείο.

Στην προσπάθειά του να βοηθήσει τον 29χρονο, ένας Αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με εγκαύματα 7% στα χέρια και 5% στο πρόσωπο.

Προς αποφυγή άλλων επεισοδίων ενισχύθηκε η αστυνομική δύναμη στο hotspot του Χαλκειούς.

Αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν τον νεαρό στη συγκεκριμένη πράξη, ομοεθνείς του ανέφεραν στο politischios.gr ότι από την αρχή της παρουσίας του στη ΒΙ.ΑΛ. είχε προβληματική συμπεριφορά.

οκομείο, όπου νοσηλεύεται με ελαφρύτερα εγκαύματα.

Προσοχή σκληρές εικόνες