Οδυρμός στον Εύοσμο: Πλήθος κόσμου στις κηδείες των παιδιών που χάθηκαν στο τροχαίο

Το στερνό αντίο στους δύο από τους συνολικά τέσσερις συμμαθητές που χθές τα ξημερώματα άφησαν την τελευταία τους πνοή στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε στον Εύοσμο, είπαν πριν λίγη ώρα συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές.

Η κηδεία του 17χρονου, Γιώργου Μ. έγινε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών – Κοιμητήρια Ευόσμου και του παιδικού του φίλου, Θοδωρή Μ. στον Ι. Ν. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Κοιμητήρια Ευόσμου.

Το κλίμα έξω από τις δύο εκκλησίες ήταν αν μη τι άλλο, βαρύ, ενώ τόσο οι συγγενείς, όσο και οι συμμαθητές των δύο παιδιών, δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν αυτό που έγινε.

Σημειώνεται πως αύριο θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στο Κιλκίς, ο 17χρονος οδηγός Μάκης Μ.. και αναμένεται επίσης να κηδευτεί και ο 19χρονος Παύλος Λ. στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στα Κοιμητήρια Ευόσμου.

Αβάσταχτος πόνος επικρατεί από χθες στις γειτονιές των δύο παιδιών. Έξω από τις πολυκατοικίες τους έχουν τοποθετηθεί δεκάδες στεφάνια, από φίλους, συγγενείς και από τη σχολική κοινότητα. Άνθρωποι από τη γειτονιά και από το σχολείο περνούν από τα σπίτι των νεαρών παιδιών και αφήνουν ένα λουλούδι, προσπαθώντας παράλληλα να δώσουν κουράγιο και στις οικογένειές τους.

211212

Κρίσιμη μα σταθερή η κατάσταση του πέμπτου της παρέας

Μάχη για να κρατηθεί στην ζωή δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου “ΑΧΕΠΑ”, ο 17χρονος φίλος τους, που ήταν και ο μόνος από τους πέντε συνολικά επιβαίνοντες, που κατάφερε να βγει ζωντανός από το αυτοκίνητο.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός: “Η κατάστασή του παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη. Δίνει μάχη. Ο νεαρός βρίσκεται σε καταστολή. Προσπαθούμε να ελέγχουμε όλες τις ζωτικές λειτουργίες του. Το μεσημέρι η ιατρική ομάδα πιθανότατα να επιχειρήσει μια πρώτη εκτίμηση της πορείας της υγείας του”.

Αυτοψία από εμπειρογνώμονες στο “μοιραίο” αυτοκίνητο


Παρατηρώντας κανείς την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το μοιραίο Volvo, δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί ότι οδήγησε στον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό ακόμη ενός.

dav
dav

Από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, διαπιστώνεται πως το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 17χρονος νεαρός και προσέκρουσε σε τοιχίο, φέρει χτυπήματα στην αριστερή και την εμπρόσθια πλευρά.

Ο «ουρανός» του Volvo δεν έχει στραπατσαριστεί, ενώ η καμπίνα των επιβατών είναι σχεδόν άθικτη. Όλοι οι πλευρικοί αερόσακοι από τα αριστερά του αμαξώματος έχουν ανοίξει κανονικά.

Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων, πρωταγωνιστικό ρόλο στην τραγωδία διαδραμάτισε η πρώτη πρόσκρουση του οχήματος, στο τσιμεντένιο κράσπεδο, πριν την κατάληξή του στο τοιχίο περίφραξης των γηπέδων των ακαδημιών, του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Άρη, Ντίνου Κούη.

Έτσι όταν συγκρούσθηκε στο κράσπεδο μετά την πλαγιολίσθηση, αυτό δεν λειτούργησε ανασταλτικά στη ροπή του οχήματος, αλλά ως «πρέσα». Πράγμα που σημαίνει ότι η δύναμη, αντί να απορροφηθεί, πολλαπλασιάστηκε και το τσιμέντο λειτούργησε ως πιεστικό μέσο.

Σε συνδυασμό και με την μη χρήση ζωνών ασφαλείας των νεαρών, ο τραγικός επίλογος στην νυχτερινή έξοδο των άτυχων συμμαθητών ήταν δεδομένος.

Πήρε κρυφά το αυτοκίνητο ο 17χρονος;

Άγνοια για την απουσία του αυτοκινήτου του δήλωσε ο πατέρας του άτυχου 17χρονου που οδηγούσε το μοιραίο Volvo, μέσα στο οποίο χάθηκαν οι ζωές τεσσάρων νεαρών παιδιών.

dav
dav

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ΙΧ, που υπήρχε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου βρήκαν έναν τηλεφωνικό αριθμό και μια διεύθυνση κατοικίας.

Στην κλήση που έκαναν στον αριθμό, που φέρεται να ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του άτυχου νέου δεν απάντησε κανείς. Γι’ αυτό και κατευθύνθηκαν στην διεύθυνση κατοικίας, που αναγράφεται στο συμβόλαιο.

Όταν έφτασαν στην οικία του, αντίκρισαν έναν κύριο που, φορώντας τα ρούχα της δουλειάς του, τους είπε ότι έλειπε το αυτοκίνητο και ότι ο γιος του δεν είχε γυρίσει μέχρι εκείνη την ώρα στο σπίτι.