Ο παιδοκτόνος της Μεσσήνης είχε προμελετήσει το έγκλημα - Σήμερα η κηδεία της μικρής

Από καιρό σχεδίαζε ο 59χρονος πατέρας από τη Μεσσήνη να σκοτώσει την 10χρονη κόρη του και εν συνεχεία να βάλει τέλος στην δική του ζωή, με βάση με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει έως τώρα οι αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων την μικρή Βαλεντίνα φρόντιζε οικονομικά ο αδελφός της μητέρας της, ενώ ο πατέρας της δούλευε, αν και περιστασιακά, ως εργολάβος έργων ή κάνοντας μεροκάματα ως χειριστής μηχανημάτων στο Δήμο Μεσσήνης. Το σπίτι τους ήταν προσεγμένο και το δωμάτιο της μικρής ιδιαίτερα περιποιημένο.

Ο πατέρας δεν έκρυβε την αγάπη του για την κόρη του, την οποία επιβεβαιώνουν οι γείτονες. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, δεν έλειπε τίποτε στην μικρή. Τα καλοκαίρια πήγαιναν για μπάνιο στον Άγιο Νικόλαο Μεσσήνης, ενώ ιδιαίτερη φροντίδα στο κορίτσι έδειχναν και οι θείοι της, η οικογένεια της μητέρας της από την Καλογερορράχη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο παιδοκτόνος και αυτόχειρας είχε ιδιόρρυθμη συμπεριφορά και τους τελευταίους μήνες είχε απομονωθεί. Τοπικές ιστοσελίδες που έκαναν ρεπορτάζ για το θέμα ανέφεραν ότι η μητέρα της Βαλεντίνας έκανε αρκετές εξωσωματικές (7-12) για να καταφέρει να αποκτήσει παιδί και πως είχαν τάξει τη μικρή στην Αγία Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντου, γι’ αυτό και το όνομα Βαλεντίνα.

Η οικογένεια της μητέρας είχε ζητήσει την επιμέλεια της μικρής, ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε πως αφού ο πατέρας δεν είχε πρόβλημα και το παιδί τον θέλει, θα ήταν καλύτερα για την ψυχολογία του να μεγαλώνει με τον πατέρα του. Τα οικονομικά προβλήματα, η έλλειψη εργασίας και η ανασφάλεια έκαναν τον πατέρα να χάνει βάρος και να νομίζει πως έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, παρά την διαβεβαίωση του γιατρού ότι δεν πάσχει από κάτι παθολογικό.

Ο άνδρας θεωρούσε πως πάσχει από καρκίνο και πως θα πέθαινε, όπως η γυναίκα του πριν περίπου 4 χρόνια. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, ωστόσο, ο πατέρας θεωρούσε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Η κατάσταση άρχισε να χειροτερεύει όταν για άγνωστο λόγο σταμάτησε την θεραπευτική αγωγή που έπαιρνε για να τον κρατά σε ισορροπία. Κάτοικοι της περιοχής που τον έβλεπαν συχνά αναφέρουν πως τους έλεγε για κάποια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ωστόσο, κανείς δεν έδωσε περισσότερη σημασία. Τραγικό αποτέλεσμα αυτής ο θάνατος της κόρης του και η αυτοκτονία του ίδιου. Η τελευταία πράξη του δράματος της οικογενειακής τραγωδίας θα γραφτεί σήμερα με την κηδεία του μικρού κοριτσιού.