Τα ψυχολογικά προβλήματα όπλισαν το χέρι του 59χρονου που σκότωσε την κόρη του και αυτοκτόνησε

Στον πόνο και στην θλίψη είχε βυθιστεί ο 59χρονος άνδρας που πυροβόλησε τη 10χρονη κόρη του στο κεφάλι την ώρα που κοιμόταν και στη συνέχεια αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι τους στη Μεσσήνη. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο άνδρας, όσο και το άτυχο κορίτσι ζούσαν τα τελευταία χρόνια στη σκιά της απώλειας της μητέρας της οικογένειας, η οποία έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από ανίατη ασθένεια.

Παράλληλα ο 59χρονος σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου” αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα καθώς ήταν άνεργος με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους. Η κατάσταση αυτή τον οδήγησε στο γιατρό, ο οποίος του σύστησε να συμβουλευτεί ψυχίατρο. Ο άνδρας όμως δεν ακολούθησε τις συμβουλές του και συνέχισε να βυθίζεται στη μελαγχολία του. Η ψυχολογική πίεση που δεχόταν ο 59χρονος φαίνεται ότι “όπλισε” το χέρι του, καθώς θέλησε με αυτό τον τρόπο να απαλλάξει τόσο τον εαυτό του, όσο και την κόρη του από τη δυστυχία, μέσα στην οποία ζούσαν.

Στο παρελθόν ο 59χρονος ήταν εργολάβος οικοδομικών μηχανημάτων και είχε απασχοληθεί για ένα διάστημα ως συμβασιούχος στο Δήμο. Τα τελευταία όμως χρόνια δεν είχε δουλειά και δυσκολευόταν οικονομικά να τα βγάλει πέρα. Μετά την απώλεια της συζύγου του, μεγάλωνε μόνος του την 10χρονη κόρη του και ο αδελφός της συζύγου του ήταν ο μόνος που τον βοηθούσε οικονομικά.

Η γυναίκα που τους φρόντιζε ήταν εκείνη που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο σπίτι κι έτσι κάλεσε την αστυνομία, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με ένα φρικτό θέαμα. Πατέρας και κόρη κείτονταν νεκροί μέσε σε λίμνη αίματος.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο πατέρας πυροβόλησε το παιδί μία φορά στο κεφάλι την ώρα που κοιμόταν στο κρεβάτι του. Στη συνέχεια έστρεψε την καραμπίνα προς τον εαυτό του και πυροβόλησε μία φορά. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής είναι αυτός που αναμένεται να ρίξει περισσότερο “φως” στις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό αυτό συμβάν.