Βόλος: Διώξεις κατά δασκάλων και γονέων για τη σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου

Έξι δάσκαλοι και οι γονείς των τριών μαθητών που φέρονται ως δράστες της κατ’ εξακολούθηση σεξουαλικής κακοποίησης 10χρονου μαθητή από τρεις συμμαθητές του, με κατσαβίδι (σ.σ. δύο αγόρια και ένα κορίτσι) σε δημοτικό σχολείο του Βόλου που είχε συγκλονίσει τον περασμένο Νοέμβριο την κοινή γνώμη, παραπέμπονται σε δίκη.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Ταχυδρόμος” η εισαγγελία άσκησε ποινικές διώξεις για παράβαση καθήκοντος σε βάρος έξι εκπαιδευτικών του σχολείου, που ήταν αρμόδιοι για την εποπτεία των μαθητών, ανοίγοντας τον δρόμο για την αργία τους, καθώς ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας κινεί τη συγκεκριμένη διαδικασία αυτοδικαίως.

Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων διώκονται αντίστοιχα οι γονείς των μαθητών, εναντίον των οποίων έγινε η καταγγελία για την κακοποίηση. Οι γονείς και των τριών μαθητών κατηγορούνται για πράξη σε βαθμό πλημμελήματος. Από την πλευρά τους οι δάσκαλοι υποστήριξαν ότι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό, ενώ και οι γονείς των τριών παιδιών να υποστήριξαν με τη σειρά τους ότι δεν διέκριναν καμία διαφορά στη συμπεριφορά των παιδιών τους.

Ο φάκελλος της υπόθεσης παραμένει στην ανακρίτρια Βόλου, η οποία είχε καλέσει σε ακρόαση τους ανήλικους με τη διαδικασία που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο 10χρονος μαθητής, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές που δεχόταν από τους συμμαθητές του, βρήκε το θάρρος και αποκάλυψε στον πατέρα του, τα όσα φρικτά βίωνε στα χέρια των τριών. Ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, οπότε και άνοιξε ο δρόμος για τη διερεύνηση της υπόθεσης.