Νεκρός ένας από τους δύο τραυματίες από τη φωτιά στην Αγιάσο

Τραγική εξέλιξη είχε η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 24 Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου Λέσβου, κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο τρόφιμοι.

Δημοσίευμα από τα “Νέα της Λέσβου” αναφέρει ότι το περασμένο Σάββατο το βράδυ ο ένας από τους δύο τραυματίες άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ ο άλλος παραμένει στο νοσοκομείο με ακρωτηριασμένα και τα δύο του πόδια.

Οι τραυματίες νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και για να κρατηθούν στη ζωή χρειάστηκε να υποβληθούν σε ακρωτηριασμούς. Η κατάστασή τους επιδεινώθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθούν στην Αθήνα.

Το ίδιο άρθρο αναφέρει ότι ο άτυχος 62χρονος ήταν επί χρόνια καθηλωμένος στο κρεβάτι λόγω της πάθησής του. Όπως είχε διαπιστώσει τότε η Πυροσβεστική, η φωτιά είχε ξεκινήσει από βραχυκύκλωμα στο φωτιστικό, ακριβώς πάνω από το κρεβάτι του άτυχου άντρα, ο οποίος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 52χρονος που παραμένει στο νοσοκομείο έσπευσε να τον βοηθήσει και τυλίχθηκε και εκείνος στις φλόγες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι πληροφορίες αρχικά ανέφεραν ότι οι δυο τους βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο. Άλλοι όμως αναφέρουν σήμερα, ότι βρισκόταν στον διάδρομο και έσπευσε να βοηθήσει όταν άκουσε τις κραυγές του άτυχου 62χρονου.

Η φωτιά στο ίδρυμα «Θεομήτωρ» είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας και τότε κλήθηκαν για καταθέσεις, με την διαδικασία του αυτοφώρου, ο πρόεδρος του ιδρύματος, Προκόπης Μαϊστρέλλης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής και εργαζόμενοι. Λίγες ημέρες μετά, ο κ. Μαϊστρέλλης, ο οποίος μετρούσε μόλις τρεις μήνες στη θέση του προέδρου, υπέβαλλε την παραίτησή του στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας όπου υπάγεται το ίδρυμα. Η παραίτηση αυτή, που υποβλήθηκε για δεύτερη φορά πριν λίγες μέρες, δεν έχει γίνει ακόμα δεκτή.